Programma Spelweek 2018 Thema Ruimte.

Dit programma is onder voorbehoud. Voor actuele info zie mededelingenbord aan de keet.

Maandag 27 augustus.
Om half 10 zal het dorp worden geopend. De manier waarop is zoals altijd een verassing, het wordt weer iets bijzonders. We willen hierbij alle Visvlieters uitnodigen om de opening mee te maken.
De naam van het huttendorp zal bekend gemaakt worden en daarna wordt het hout opgehaald. Als iedereen een plekje heeft om te bouwen gaan we timmeren tot 12:00 uur.
‘s middags beginnen we om 2 uur met het bouwen van de hutten. Dit doen we tot half 5.
‘s avonds worden de spullen voor de rommelmarkt opgehaald.
U kunt ze verwachten vanaf half 7. Zet u de spullen alvast klaar? Het moeten verkoopbare artikelen zijn .
Heeft u geen spullen, dan is een gift natuurlijk ook van harte welkom.

Dinsdag 28 augustus.
‘s morgens bouwen ze van half 10 tot 12 uur verder aan de hutten.
Vanaf 2 uur wordt iedereen bij het veld terug verwacht voor verschillende activiteiten tot 5 uur.

Woensdag 29 augustus.
Om half 10 gaan ze de hutten afmaken, het dorp opruimen en versieren. Hiermee zullen ze op 12 uur klaar zijn. ‘s middags vanaf 2 uur zullen er verschillende spelletjes worden gedaan.  Neem je zwemkleding mee voor de zekerheid. ‘s Avonds is er klompen lopen op de Lauwers vanaf half 7 (organisatie JAC)

Donderdag 30 augustus.
Iedereen wordt om 9 uur in het huttendorp verwacht om te vertrekken naar Hellendoorn voor een dagje pret en plezier. Ze hopen tussen 5 uur en half 6 terug te zijn, want om 7 uur staat het eten klaar, dus opscheppen maar!!!
(als je tenminste een bord en bestek meeneemt, met naam er op!)
Het zou fantastisch zijn als iedereen verkleed zou komen. Als het eten is gedaan zal er nog een gezellige avond van worden gemaakt in het huttendorp, met in ieder geval wat lekkere hapjes en een spookverhaal. Na het spookverhaal gaat iedereen naar bed , thuis of in zijn/ haar zelf gemaakte huis in het huttendorp.
Kinderen die ‘s nachts naar huis willen, moeten dit niet op eigen houtje doen, maar dit melden bij de leiding.

Vrijdag 31 augustus.
‘s morgens natuurlijk ontbijt op bed.
Daarna gaat iedereen naar huis om daar nog wat verder te slapen, want ze hopen ‘s middags iedereen weer te zien als ze naar het blote voetenpad gaan. Er wordt vertrokken om 1 uur en om ongeveer 5 uur zullen ze weer thuis zijn.

Zaterdag 1 september.

Ze sluiten de spelweek weer af met een rommelmarkt. De Bartolesstraat is zoals gewoonlijk de plaats waar de markt gehouden zal worden. Deze straat is ‘s morgens voor alle verkeer gesloten. Alleen mensen die meehelpen mogen zich daar bevinden.
Vanaf 12 uur is het Bartoleshûs open voor patat e.d. ‘s middags om 1 uur gaat de markt open. Er zal weer van alles te koop worden aan geboden. In het huttendorp verkopen de kinderen allerlei spulletjes en het is zeker de moeite waard om daar ook een kijkje te nemen. Het is niet de bedoeling dat de kinderen hun eigen rommelmarkt gaan houden. De restanten van de rommelmarkt zullen om ongeveer 3 uur per doosje verkocht worden voor 1 euro. Er wordt gehoopt op een grote opkomst en grote omzet.

‘s avonds om 7 uur zal er worden begonnen met het afbreken van de hutten. Als in ieder geval alle ouders een handje meehelpen is alles in een wip weer brandschoon.
Matrassen, kleden, dekens e.d. moeten weer worden meegenomen naar huis.
Er is dit jaar geen kampvuur, wel wordt er nog wat verbrand in de brandton op het veldje.
De kosten voor het deelnemen aan deze week bedragen 3,50 euro per kind.

Tot ziens.
Bestuur stichting Kindervakantiespelen Visvliet.
Jelmer de Boer, Heirweg 6
Wieke Bosscha, Stationsweg 3
Stien Sikkema, Haringhuizen 16
Eveline Smit, Heirweg 45

Geef een reactie