KxA Sofware innovations.

Gevestigd in de voormalige basisschool in Visvliet.

Eigenaren Kjeld v.d Schaaf en Wilma Mulder zijn 9 jaar geleden begonnen met een innovatief software bedrijf in Assen KxA.

De naam KxA staat voor een regel uit de bedrijfskunde: effectiviteit is het product van Kwaliteit maal Acceptatie. Vrij vertaald voor ons: we leveren kwalitatief goed software en zorgen er voor dat die software uiteindelijk goed “land” bij de eindgebruikers.

Daar ze graag wat dichter bij hun woonplaats hun bedrijf wilden hebben zijn ze op zoek gegaan naar een bedrijfslocatie dichter bij hun woonplaats Burum.

Ze zijn toen terecht gekomen in een boerderij aan het van Starkenborg kanaal. Dit beviel heel goed, mocht je dan even zat zijn van je scherm kon je even naar buiten om even echt een frisse neus te halen en genieten van het uitzicht. Ook uitbreidings-ruimte was er genoeg, het enige probleem waar tegen aan werd gelopen was parkeer gelegenheid. Ja je zou denken om een boerderij, parkeer gelegenheid genoeg, maar ja hier kregen ze geen vergunning voor.

Daar het bedrijf zich wel al verder uitbreidde, meer werknemers kreeg en dus te weinig parkeer ruimte, zijn ze wederom op zoek gegaan naar nieuwe ruimte. Voorkeur was een oude school, daar is parkeer ruimte genoeg.
Meestal gevestigd midden in een dorp, dus niet op een industrie terrein. Voordelen te over. Nu alleen nog de geschikte vinden.

Hier in Visvliet is de school in 2012 gesloten, een mooi gebouw, een aantal jaren geledenKxA_Visvliet
nog verbouwd. Heel geschikt voor een bedrijf zoals Kjeld en Wilma het in gedachten hadden.

Wel moesten er een aantal dingen gewijzigd worden, gemeentelijk dan. Zo moest in elk geval de bestemming van het gebouw gewijzigd worden.

Ondertussen zitten ze er iets meer dan een jaar, helemaal naar wens.

Uiteraard moest er het een en ander worden aangepast. Dan voor al de kleurstelling. Zo is de kwast ter hand genomen en is de school om getoverd tot een heus IT bedrijf.
Ook het school plein moest de nodige metamorfose ondergaan. Zo is de zandbak weggehaald, de speeltoestellen welke niet door de gemeente zijn weggehaald bij opbod verkocht. En is het plein geschikt gemaakt om toch snel een tiental auto’s kwijt te kunnen.
Ook het gras voor de school is verwijderd. De plantenbakken om de bomen zijn weggehaald en ook enkele  bomen moesten er aan geloven. Dit dan niet zozeer omdat ze in de weg stonden, dit omdat ze ziek waren. Dat de bomen weg moesten was eigenlijk niet gewenst, zullen ook zeker weer worden aangeplant.

Het grasveld voor de school zal plaats maken voor greffel, dit om parkeerplaats te creëren.
Het is de bedoeling om bij de oprit van het Bartoleshûs ook een in- uit- gang te maken, men kan dan door rijden zonder te hoeven keren.

Het beeld van een school is dan ook al aardig verdwenen.

Ondertussen hebben Kjeld en Wilma een achttal medewerkers, dit willen ze in de toekomst nog uitbreiden naar een twaalftal medewerkers.

Het merendeel van wat ze doen is data verzamelen, deze data wordt dan verwerkt waardoor de klant een beeld krijgt waar er problemen ontstaan en welke problemen moeten worden aangepakt.

Om een beeld te geven van wat ze o.a. Gedaan hebben is werk voor de NS.

De motoren van bepaalde treinen gingen eerder defect dan dat was opgegeven. De klant, in dit voorbeeld de NS, wil graag weten waarom.

KxA zorgt er dan voor de er op deze treinen allerlei sensoren worden geplaatst, zo dat ze weten wat er fout kan gaan. Je moet dan denken aan trilling sensoren, warmte sensoren, stroom verbruik, spanningsvallen, alles wordt gemeten waardoor problemen zouden kunnen ontstaan.

Deze data wordt verzameld en verwerkt zodat de klant een beeld krijgt van wat er in dit geval in de trein zich afspeelt.

Klant kan dan eventueel actie ondernemen.

Zo wordt er ook data verzameld van kruispunten en wegen. Dit om b.v. Te kunnen constateren welke problemen kan zich op de desbetreffende wegen zich in de toekomst voor gaan doen.

Een bedrijf, zo als ze het zelf zeggen, een no-nonsense organisatie die klantwaarde hoog in het vaandel heeft staan.

Voor meer informatie: www.kxa.nl