Visvliet vol Muziek,

Donderdagavond was het voor Visvliet een sky full of stars (lucht vol met sterren). Een muziekspektakel met een alle soorten van muziek door het hele dorp heen.
De muziek is verzorgd door de muziekschool westerkwartier.

De muziekschool geeft jaarlijks een concert, maar deze keer was het anders, het thema was een “Sky full of stars” om dit thema extra kracht bij te zetten werd aan de samenwerking met Visvliet gezocht dit daar Visvliet  de Droomtocht gedacht. Een tocht die dit thema heel goed vertolkt. Na een aantal vergaderingen was alles beklonken en was het zover, Nadat de muzikanten waren geïnstalleerd kwamen de bezoekers. Er was een voor parkeergelegenheid gezorgd om de drukte in het dorp te weren.

Bij de opslag werd een ieder welkom geheten door het metropool orkest van Kunstbedrijven Westerkwartier, o.l.v. Roelf Postma In dit orkest speelde ook oud visvlieter Astrid Couperus mee. De Droomtocht heeft op deze plaats een wiskundig raadsel staan. Op de opslag werd ook de eerste  uitleg gegeven. En hier stond de Droomtocht dat i.s.m. het Bartoleshûs de koffie verzorgde. In groepen van 50 tal mensen kon men zo de geplande route lopen, dit onder begeleiding van een reisleider die de parasol meenam.

De volgende stop was in de Hervormde kerk waar een strijkorkest “Jupiter” (I vow to thee my contry) o.l.v. Isabelle Doodhagen was neergestreken. Na dit strijkorkest kon men door naar de oude smederij.

hier op de parkeerplaats stond het klarinetorkest “Moonlight serenade” o.l.v. Izebrand de Boer.
In de gereformeerde kerk was het een gitaarensemble “La Luna” die hun klanken vertolkte, dit o.l.v. Willem Pots.

Bij de stapstenen van de Droomtocht stond het Koperorkest en Ons Ideaal Grijpskerk “Star wars” o.l.v. Durk Krol.
Hierna ging men de Eise Eisingastraat in waar in het midden van deze straat de slagwergroep Procusion  “Avatar” o.l.v. Edwin van der wolf.

Bij de Social Sofa van de Droomtocht was het Pop up kinderkoor o.l.v. Nelleke Diepenveen en Annemarieke Bos die daar hun stemmen ten gehore brachten. Onder het thema zou er iemand zijn op mars.

Zo kon men doorwandelen naar de zonnewijzer ook een van de objecten van de Droomtocht. Hier speelde het saxofoonorkest o.l.v. Jildou Renema en Mathilde Leemhuis onder het thema Cloudbusting.

Als laatste was er het Bartoleshûs waar het fluit en dwarsfluitorkest stond o.l.v Mirjam Kok en Lindy Adema.
Hier was ook het slotstuk, dat na dat er een verhaal was verteld door Aafke Hoek. Helemaal in het thema. Hier waren op het einde alle muzikanten neergestreken om gezamenlijk het slotstuk “Hangen we je schommel aan de maan” te spelen. Het was nooit gezamenlijk geoefend, dus het moest in de uitvoering in een keer goed. Geweldig om zo gezamenlijk de muzikanten te zien spelen en zingen.

Hier op het sportveld en rond het Bartoleshûs kon men verder nog genieten van een versnapering. Een drankje of een ijsje van Rianna’s IJsboerderij. Op het sportveld stond ook een jonge DJ die lied zien dat ook het afspelen van muziek, ook muziek maken is. Naast dat er mensen van de kustbedrijven Westerkwartier aanwezig waren om hun kunsten te laten zien, stond hier ook een stand van het Archief uit ons dorp. Was de organisatie van de Eise Eisinga Visvliet (Droomtocht) aanwezig om het een en ander uit te legen over het de Droomtocht.

Meer foto’s

Fotograaf: Willem de Jong