Beachvolleybaltoernooi Visvliet 2019

Afgelopen zaterdag 8 juni 2019 werd voor de 4e keer het “Beachvolleybaltoernooi Visvliet” georganiseerd door de fam. Hiemstra aan de Heirweg. Luisterend naar de reacties van deelnemers in voorgaande jaren werd besloten een 2e veld aan te leggen. De wachttijden tussen de wedstrijden werden hiermee verkort en er kon daardoor “lekker doorgespeeld” worden. Rondom de velden werden 4-meter hoge netten aangebracht en Transport Combinatie Aduard (TCA) voerde 50m3 zand aan, wat vervolgens door buurman J. Heeres ter plekke aangebracht en uitgevlakt werd. Publicaties werden voornamelijk via Facebook verspreid en uiteindelijk schreven er zich 11 teams in. Spelers waren er van verschillende nationaliteiten, te weten uit Frankrijk; uit Kroatië; ja zelfs uit Fryslân.

De organisatie had er alles aan gedaan om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. Er zijn echter altijd factoren, die je niet in de hand hebt. Waar het dagen achtereen prachtig volleybalweer was geweest, hadden we de slechtste dag uitgezocht voor ons toernooi, zo bleek. Storm met buien overheerste de dag, maar het effect was voor iedereen gelijk. Hulde en respect aan alle teams en spelers, want niemand liet zich door het weer uit het veld slaan (of blazen).  De harde wind leverde niet alleen last, maar ook hilarische taferelen op, zo belandde een keihard geserveerde bal soms gewoon in je eigen speelhelft of stond je soms klaar om een bal op te vangen, waar deze een halve meter naast je neerplofte, door een harde windvlaag. Bovenal werd er sportief, met veel inzet gestreden om de prijzen. De teams bestonden elk uit 4 spelers, met als voorwaarde dat er minimaal 1 vrouw en minimaal 1 man meespeelde.  

Op weg naar de halve finales troffen alle deelnemende teams elkaar in een direct duel van 8 minuten. Uiteindelijk gingen de 4 teams met de meeste punten door naar de halve finales. Na de halve finales streden de teams “De Bylies” en “Team Ahoi” om de 3e en 4e plaats.  De finale werd gespeeld door de teams “Les Quiches” en “Baywatch” in “best of 3 sets”. Dit werd een spannende strijd. Het franse team pakte de eerste set van de finale en waren al vroeg in het toernooi als één van de favorieten bestempeld. Door een hoge eindklassering vorig jaar, was team “Baywatch” dat zeker ook. Ze pakten met veel inspanning de 2e set, zodat de finale veroordeeld was een 3e beslissende set (van 25 punten) toe te voegen. Veel spannender had de finale niet kunnen zijn. Het ging om de laatste punten in de laatste set en team “Baywatch” ging er uiteindelijk met de zege vandoor. Laten we nu van de franse taal niet echt veel begrijpen,  het woord “revanche”, wat ze gelijk riepen voor volgend jaar, werd door een ieder juist prima begrepen. Wie weet zijn ze volgend jaar wederom van de partij om “revanche”te nemen.

De prijzen voor de winnaars bestonden uit een mooie trofee en een taart (gesponsord door Bakker Leistra uit Ezinge) . Onderstaand vindt u de uitslag:

1e Prijs: Team “Baywatch” (Jennifer; Alies; Jelle; Ben)

2e Prijs: Team “Les Quiches” (Lauralee; Estelle; Richard; Jimmy; Hansel)

3e Prijs: Team “De Bylies” (Melissa; Leon; Piet; Wilco; Bart; Marten)

Aansluitend werd er gezellig nagepraat tijdens de BBQ en een feestje gebouwd in de heerlijk verwarmde tent. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde happening en wil hierbij de vrijwilligers en deelnemers ontzettend bedanken voor hun bijdrage, in welke vorm dan ook!!!

Naar de foto’s 

Wij hopen tot volgend jaar, fam. Hiemstra