Lekker op de Trekker (OTMV)

Oldtimers wel te verstaan. De OTMV (Oude Trekker en Motoren Vereniging) had afgelopen zaterdag 8 juni een tocht langs de molens in Groningen. Dit weekend was ook het Groninger Molenweekend. Je kon dit weekend op diverse plaatsen Groninger molenaars aan het werk zien. Ook kon je op diverse plaatsen zelf meedoen aan een activiteit op en rond de Groninger molens.

In Visvliet was de Hilmahuistermolen tijdens dit weekend ook geopend. Hier in Visvliet werd de tocht met nostalgische voertuigen onderbroken voor een welverdiende maaltijd. Onder toeziend oog van Engelbert en Marjan (Marjan is actief lid van de vereniging OTMV), werden de trekkers op het land bij de molen geparkeerd waar natuurlijk ook de molen geopend was om even een kijkje binnen te nemen. De maaltijd werd verzorgd door Balk Zuidhorn.

Zeker voor de mensen die wel wat hebben met oude voertuigen en machines is dit altijd een welkome attractie. Ook voor gasten buiten de vereniging was een kijkje in de molen mogelijk.

.

Voordat de optocht hier arriveerde hadden de toerrijders al meerder molens aangedaan. Ze zijn begonnen in Garnwerd bij Ad Nooren. De tocht vertrok rond kwart over negen richting Ezinge, Saaksum en Oldehove. Hier was een tussenstop, waar de rijders het bedrijf van Mechielsen konden bekijken. Na de stop ging de stoet naar Niehove, Kommerzijl en richting Pieterzijl door naar Visvliet. Na de lunch bij de molen ging de tocht wederom over de Oude dijk, via de Eise Esingastraat en de Heirweg door naar Grijpskerk, Gaarkeuken, Noordhorn, Aduard, Den Ham, Feerwerd en zo weer terug naar het beginpunt in Garnwerd.

Op meerdere plaatsen was een stop ingelast om te genieten van de plaatselijke molen of een andere bezienswaardigheid. Een mooie tocht en ondanks dat er een straffe wind stond, was het op deze dag gelukkig grotendeels droog.
Meer foto’s