Schuurverkoop Visvliet 1 juni ’19

Afgelopen zaterdag was de derde schuurverkoop in Visvliet en wederom een groot succes. Een mooie zomerse dag. Rond een uur of één was er op diverse plaatsen in ons dorp weer volop bedrijvigheid. Mensen die hun koopwaar aan de man probeerden te brengen, mooi uitgestald zodat een ieder alle koopwaar goed kon bewonderen.

De start was bij organisator van het geheel, Albertha Veenstra aan de Stationsweg. Hier waren meerdere kramen zodat men hier al te kust en te keur kon gaan. Zoals gebruikelijk kreeg je hier een plattegrond met daarop alle marktplaatsen in ons dorp. Uiteraard kon men hier ook voorzien worden van een kopje koffie.  

Bijna alle doorgaande straten hadden verkooppunten. Nu hebben we in ons dorp een grote verscheidenheid aan mensen, zo ook een verscheidenheid aan verkoopwaar. Van curiosa tot ongebruikt speelgoed en alles wat daar tussenin zit.

Maar naast deze marktspullen hadden we ook wat bijzonderheden. Zo konden we in een tuin even helemaal tot ons zelf komen. Een relax momentje. Je begrijpt wel dat, tijdens een wandeling langs alle kramen door ons dorp, de voeten pijn beginnen te doen. Dan even helemaal tot rust komen, doet een mens goed.  

Aan de andere kant van ons dorp, in het voormalige café, nu Bed en Breakfast, hadden we gasten die van de gelegenheid gebruik maakten om, zoals ze het zelf zeiden, dingen gezamenlijk te ondernemen. Daar werd geschilderd. Op de tafel stonden zeker een stuk of tien tafelezels met een schilderwerk er op. Toen wij langskwamen was een aantal van de familieleden het establishment ingevlucht; kan ook zijn dat ze net klaar waren.

Een klein aantal dames was nog druk met de kwast in de weer om hun verbeelding op het doek over te brengen.  Naast dat het leuk was om de schilders aan het werk te zien, was er ook zeker een aantal schilderijen  die we als redactie meer dan de moeite waard vonden. We kunnen dan ook niet anders dan hierbij vragen of ze nog een keer ons dorp willen aandoen. Het lijkt ons dan leuk dat ze op diverse plaatsen in het dorp hun schilderijen maken.  

In het centrum van ons dorp was het een drukte van belang. In het Heirhuys was men aan het kokkerellen, echte Duitse Curryworst met diverse smaken currysaus. Ook waren hier wafels met ijs te verkrijgen.

Natuurlijk kon ook de koffie niet ontbreken.
Voor de kerk stonden tafels en banken klaar waar men op plaats kon nemen en ook voor het Heirhuys waren diverse zitplaatsen gecreëerd. Een gezellige drukte. Niet alleen bij het Heirhuys, maar door het hele dorp. Rond een uur of vijf was de rust weer gekeerd en kon een ieder die dat wilde nog even napraten in het Bartoleshûs, om nog even terug te kijken op een geweldige dag.   
Meer foto’s