Jeugdherinneringen in de etalage

Het is al weer even geleden dat de etalage was gevuld met jeugdherinneringen van  Anneke Rispens. Haar moeder heeft voor een groot deel de jeugdherinneringen van haar kinderen bewaard.

Denk dat veel mensen hun rapporten van de basisschool nog wel hebben.  Maar de knutseldingetjes zullen toch voor een groot deel in de prullenbak zijn beland. Bij de familie Rispens werd daar anders over gedacht. Moeders wist vele knutselwerkjes van de kinderen te bewaren. Toen Anneke het huis uit ging kreeg ze een groot deel van haar zelfgemaakte jeugdherinneringen mee naar haar nieuwe stekje. Zo kwam het dat ook de etalage met haar jeugdherinneringen werd gevuld.

De doopjurk waar ze in gedoopt is, had ze er ook hangen. Deze mocht ze wel in de etalage hangen, maar wilde haar moeder wel graag weer terug hebben. Deze doopjurk hebben haar ouders in 1956 gekregen van hun ouders, voor de doop van de oudere zus van Anneke. In 1960 is Anneke zelf in deze jurk gedoopt en haar broertje in 1964.
Al met al een mooie terugblik op de jeugd van Anneke Rispens.