De hobby van Janneke Slagter

We zijn altijd zoekende naar nieuws; soms ontdek je dingen en soms krijg je een mailtje van iemand die je informatie geeft waar je wat mee kan. Zo kregen we van Janneke al eens eerder een bericht dat ze een YouTube kanaal heeft waar ze eigen muziek ten gehore brengt. 
De vraag of ze wat over haar hobby wilde schrijven werd dan ook zeer positief beantwoord.  Hieronder het verhaal van Janneke Slagter; zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op haar YouTube kanaal. 

Mijn hobby: https://www.youtube.com/c/JannekeSlagter-trekharmonica

Ik maak muziek met de trekharmonica. Omdat ik liever niet in het openbaar optreed, is het plaatsen van de muziek op het youtube-kanaal een goed alternatief. Ik begin een project met eerst een melodie kiezen en oefenen, daarna neem ik de muziek op, maak er een 2e en/of 3e stem bij, neem een video op en monteer dan de muziek in de film. Door het te publiceren op het youtube-kanaal is het project afgesloten en kan ik aan een nieuwe beginnen.

Van kinds af aan hebben we muziek gemaakt, thuis. Mijn moeder speelde gitaar en zong, mijn opa was kerkorganist. We zongen in het kinderkoor maar ook veel samen thuis, met mijn zus en moeder 3-stemmig. Mijn zus kreeg gitaarles op haar 8ste en ik ukelele les op mijn 6e. Later speelde ik gitaar, orgel en piano.

Pas op 47 jarige leeftijd kreeg ik een trekharmonica in handen en toen was ik verkocht. Ik hoef niet meer te zingen, (ik heb nogal een Gronings accent, haha). Mijn zus zingt nog steeds mooi en graag en mijn 3 jaar jongere broer speelt ook van jongs af aan verschillende muziekinstrumenten. We zijn alle drie weer veel met muziek bezig en spelen ook af en toe samen.
Deze video is gemaakt op een broer-en zussen-sessie-middag: https://youtu.be/fa7Y_pKSeoU

Wat staat er nog meer op mijn youtube kanaal:
Veel Franse, Engelse, Scandinavische en Nederlandse volksmuziek

Jaren 60-70
https://www.youtube.com/watch?v=F4jaCdb3ySQ&list=PLr9ay4D0kFvbDqVZk76M1I02ZIpPiWw0w
Ik maak regelmatig een filmpje van de omgeving van Visvliet om het te verwerken in de video. Bijvoorbeeld in:
https://www.youtube.com/watch?v=BlWNByaxWSg  Of

 https://youtu.be/3ojOJKBQJQo

Kort geleden hoorde ik “Als ik je laat gaan” van Trijntje Oosterhuis. Ik liet het enthousiast horen aan mijn zus en speelde de muziek in, stuurde het bestand via dropbox naar mijn zus, zij oefende het thuis en binnen een week zongen we het samen en maakte ik de video. Ik noem het: Hoe ik mijn zoon, beetje bij beetje, los laat. En ik heb stukjes film van mijn zoon van vroeger in de video gemonteerd. https://youtu.be/DvUtw-QcgN8

Ik zou zeggen, neem een kijkje door een link aan te klikken, of ga naar mijn kanaal: https://www.youtube.com/c/JannekeSlagter-trekharmonica

Janneke