“Koken en contact” in het Bartoleshûs

Afgelopen vrijdag was de tweede keer dat we in ons dorp een Cook en Connect (koken en contact) hadden. Ook deze keer werd het georganiseerd vanuit het Heirhuys. De vorige keer werden er nog ter plaatse gerechten gemaakt in de “food truck”. Deze keer hadden de koks en kokkinnen thuis hun gerechten gemaakt.
Deelnemers moesten zich van te voren opgeven om van de lekkernijen te kunnen genieten. Ieder werd rond zessen verwacht, er was een kleine veertigtal opgaven.
Zoals een echt hotel betaamt, werden de gasten eerst voorzien van een drankje. Deze zat niet bij de prijs in. Nadat een ieder een plaats had gezocht, kon er worden begonnen. Ursula hield een welkomstwoordje en stelde de koks en helpers voor! Er werd ook rekening gehouden met diëten en dus waren er glutenvrije- en vegetarische producten, allen gemaakt door dorpsgenoten.  Eerst was er soep. Keuze uit drie soorten: een groentesoep, champignonsoep (Glutenvrij) en pompoenensoep (vegetarisch).  De soep liet zich goed laten smaken en een aantal van de aanwezigen heeft zich nogmaals door een soepje laten verwennen. Na de soep was het hoofdgerecht aan de beurt en ook nu was er volop keuze. We zetten ze even voor jullie op een rijtje: Zuurkoolschotel (Glutenvrij), rijst en aardappelpuree waar je de volgende gerechten bij kon doen: pilav, Hongaarse goulash en cannelloni (vegetarisch). 

Als nagerecht was er een vruchtenbowl, ijs, cheescake en salty sticky toffy pudding. Beide werden geserveerd met toffeesaus. Ook was er ter aanvulling voor de liefhebbers nog advocaat en slagroom.
Je begrijpt het, er is weer genoten van alle lekkernijen. Mocht u willen weten hoe de gerechten zijn gemaakt? Hieronder staan de kokkinnen die het allemaal voor elkaar hebben gebokst.
Nicole v/d Bijl – pompoensoep, pilav en cheescake
Welmoed Sikkema – cannalloni, salty sticky toffy pudding en de toffeesaus
Tiny Boersema – championsoep, zuurkoolschotel en vanille ijs
Marleen Zwikker – groentesoep en aardappelpuree
Sieta de Wit – Hongaarse goulash
Anna-Loïs Stelma – vruchtenbowl.

De organisatie wil langs deze weg alle kokkinnen nogmaals bedanken voor hun inzet en ook dank naar het Bartoleshûs en naar de mensen die hebben geholpen: Fenna v/d Donker, Jan Hut, Marten v/d Bijl. Natuurlijk ook dank aan Ursula Appolt.