Zeer geslaagd Darttoernooi.

Zaterdagavond 20 april was het zover:

Het eerste grote darttoernooi in het Bartoleshûs te Visvliet. Dit toernooi werd georganiseerd door Ben Douwsma, Martin Oostra en Klaas Kuipers. Om het toernooi te begeleiden heeft werd er een officiële wedstrijdleiding ingeschakeld onder leiding van Harm Jan Smid en zijn zoon Jarno Smid.

Onder de deelnemers waren onder andere oud FC Groningen en Cambuur doelman Leonard Nienhuis, Armando Slotboom, Michael Plooy, Kevin Voornhout, Heine Uuldriks en de huidige nummer 3 van de NDB Ranking Nick Crouwel.

Om ongeveer kwart over zeven zijn wij met 43 deelnemers begonnen aan de strijd om de geldprijzen. De poules waren redelijk op tijd klaar waarna er kon worden begonnen aan de knock-out wedstrijden. In de winnaarsronde werden de toppers aan elkaar gelinkt in het onderste gedeelte van de sheet, wat resulteerde in de strijd en eliminatie van op

papier de kanshebbers voor de eindstrijd, zo was Armando Slotboom achtereenvolgens te sterk voor Nick Crouwel en Heine Uuldriks. In de bovenste helft van het schema was Angelo Aalfs te sterk voor Remko Overkamp, om vervolgens te verliezen van Sjoerd Sijtsma. Jappie Keekstra bereikte de kwartfinale via winst op Kevin Voornhout na bij de laatste 32 een bye te hebben gehad. In de kwartfinale besliste Jappie de strijd tegen Freddy van der Berg in zijn voordeel en werd zo dus de halve finale een strijd tussen Thunderbirds ploegmaten Jappie Keekstra en Sjoerd Sijtsma.

Jappie won de onderlinge strijd en plaatste zich daarmee voor de finale. De andere halve eind strijd ging tussen Armando Slotboom en Micheael Plooy. Deze werd een prooi voor Michael, door o.a. zijn 2e 170 finish van de avond te gooien.

De finale werd na 10 van de 11 legs beslist in het voordeel van Michael na een 3-0 en 4-1 achterstand.

Aan de verliezerszijde waren het Reinard Struiksma, Wouter Westra, Leonard Nienhuis, Heerko Oldenburger, Alies Hiemstra, Alle Visscher, Ben Douwsma en Mike Niezen die de kwartfinales wisten te bereiken en de strijd aangingen voor een plek in de halve finale en dus …….PRIJS !!!! Reinard Struiksma wist door een overwinning op Wouter Westra als eerste de halve finale te bereiken. Vervolgens was het de beurt aan Heerko Oldenburger na de winst op oud keeper Leonard Nienhuis. Alies Hiemstra wist als enige dame tussen de heren ook de halve finale te halen door te winnen van Alle Visscher. De laatste halve finalist werd Ben Douwsma na winst op Mike Niezen. De finale in de verliezersronde werd gewonnen door Heerko Oldenburger na een 3-2 overwinning op Ben Douwsma.

Winnaarsronde:

1e Michael Plooy (foto)
2e Jappie Keekstra
3e Sjoerd Sijtsma
4e Armando Slotboom

Verliezersronde:

1e Heerko Oldenburger (Foto)
2e Ben Douwsma
3e Reinard Struiksma
4e Alies Hiemstra (Foto links)

Hoogste finish:
170 – Michael Plooy (2x)

Het was een zeer geslaagd toernooi en zeker voor herhaling vatbaar.

Tekst: Harm Jan Smid (wedstrijdleider) en Klaas Kuipers.