Sinter-kerst markt 2018

Het is bijna een traditie, de Sinter-kerst markt van de Oranjevereniging in ons dorp. Denk dat we een van de weinige dorpen zijn die een Sinter- kerst markt hebben. Een markt met grote diversiteit. Dat begint al met de kerstman en twee zwarte pieten. Die beide op hun manier beeld gaven aan een Sinter Kerst markt. met koekjes, pepernoten en andere lekkernijen.
Dit jaar hadden een dikke dertig standhouders zich opgegeven, en daarvan niet een met het zelfde product. Om al deze stands te plaatsen moet er wel weer wat geregeld worden. In de gemeenschapsruimte was er plaats voor een 8 standhouders en in de grote zaal de overige standhouders. Ook waren er stands van stichtingen uit eigen dorp, zoals elk jaar was ook dit jaar het Archief weer van de partij, deze keer hadden ook de Droomtocht en het Heirhuys zich aangemeld om hun zelf te promoten. De Oranjevereniging zelf had buiten in de tent hun eigen stands met Snert, chocolademelk met slaroom, poffertjes en broodjes Braadworst. We moeten wel even uitweiden over de heerlijke braadworst, deze worden hier gebakken, de vereniging laat hiervoor Wim Faber overkomen uit Utrecht om zijn voortreffelijke bakkunst. Geweldig om te zien hoe deze buschauffeur zijn passie in het bakken gooit. Voor de poffertjes was Sieta de Wit weer paraat, die ook vol passie haar poffertjes stond te bakken en niet te vergeten zelf aan de man bracht. De overige producten werden door de bestuursleden verkocht. Als extra had de vereniging het Rad van Fortuin weer nieuw leven in geblazen. Er waren vier rondes tijdens deze middag/avond. Elke keer waren de lootjes uitverkocht en waren er meerdere prijzen te vergeven. De laatste ronde, was een ronde waarbij de standhouders iets hadden geschonken voor de verloting. Rond acht uur was het weer gebeurt met de feestvreugde van de standhouders, konden de overgebleven producten weer worden in gepakt. Voor sommigen zeker waard om volgend jaar weer te komen. Dan ander had wat minder omzet, maar over het geheel hebben we veel positieve geluiden gehoord. Dus maar weer op naar volgend jaar. Voor diegene die dat wilde kon uiteraard nog even blijven hangen voor een versnapering aan de bar, om zo deze dag nog gezellig af te sluiten.