Sinter kerstmarkt in Visvliet.

Bijna een traditie de Sinter kerstmarkt georganiseerd door de Oranjevereniging, ook dit jaar weer een volle bak.
Gelukkig was de gemeenschapsruimte alweer bijna gebruiksklaar, voor nood, nog even wat snel wat lampen aangesloten en er moest nog wat schakelmateriaal worden gemonteerd. Gelukkig kon de Oranjevereniging wel de zaal gebruiken.
Vrijdagavond de sfeerverlichting in de grote zaal gehangen en de tafels klaar gezet voor de standhouders. Ook op zaterdagochtend moest de vereniging in touw, de grote tent moest nog voor het Bartoleshûs worden geplaatst, voor de eigen verkopen; broodjes braadworst, poffertjes, snert en chocolademelk.
Rond half twee kwamen de eerste standhouders zich melden. De tafels werden gevuld met veelal zelfgemaakte spullen, die vooral betrekking hadden op de feestdagen.
Ook waren er een tweetal stands die alleen hun bezigheden demonstreerden. Zo hadden we de fam. Pel uit Doezum die hun hobby; volledig automatisch bestuurbare trekkers demonstreerde. Ook het materiaal achter de trekkers was te bedienen met de afstandsbediening. Geweldig om te zien en het publiek smulde van de demonstraties.
Mevr. v/d Donker demonstreerde haar hobby; het beschilderen van porselein. Ook mevr. V/d Donker had geen klagen over mensen die haar stand bezochten. Ursula Appolt stond met een speciale stand, een actie voor het inzamelen van jassen voor Inwoners van Nepal. Ursula had hiervoor een rechtstreekse verbinding met Sapkota Pradeep uit Nepal die deze actie daar ter plaatse coördineert. Deze keer was er ook een kaper een nagel stylist en je kon worden geschminkt.
Voor wat de overige stands betrof was het verkoop, ja en dan ben je afhankelijk van het publiek, ondanks dat het qua publiek wel wat drukker kon, waren de standhouders best wel tevreden. Ook de Oranjevereniging zelf was goed te spreken over de verkopen.
Zoals de laatste jaren gebruikelijk, maakt de Oranjevereniging naast hun eigen bestuur gebruik van vrijwilligers voor het bakken, dit was ook dit jaar geen uitzondering. Zo was Wim Faber uit Utrecht weer achter zijn favoriete bakplaat te vinden om de braadworsten te bakken en Sieta de Wit om de poffertjes klaar te maken. Zoals gebruikelijk waren er ook weer Pieten aanwezig, echte zwarte Pieten, deze keer vergezeld van de Kerstman.

Rond acht uur was het einde van de markt, konden de standhouders weer inpakken en was er voor het publiek nog even de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Helaas was er geen eten te krijgen bij de bar, wat voor de hongerige onder ons vervelend was, zeker Wim, die als worstenbakker zichzelf niet echt had bedeeld, had nogal zin in een broodje bal, ach, waarom dan niet. Jullie begrijpen het was nog gezellig tot laat in de avond, mocht je het hebben gemist, de Oranjevereniging hoopt het volgend jaar weer te organiseren.
Namens de Oranjevereniging dank aan de vrijwilligers: Piet, Marten, Jelmer, Sieta en Wim.