Barbecue Oranjevereniging Visvliet 2017

17 juni was het weer zover de jaarlijkse barbecue avond van de Oranjevereniging. Rond half tien ’s morgens, was het al weer een drukte van belang in ons doorgaans rustige dorp, was aan de ene kant van het dorp een groep vrijwilligers aan het mozaïeken bij het sportveld was ook de Oranjevereniging druk in de weer om alles klaar te maken voor de jaarlijkse barbecue avond. Zo is er deze dag weer van alles uit de kast getrokken voor een geslaagde avond. Deze keer waren er extra spelletjes voor de kinderen, zo was er een Luchtkussen in de vorm van een rodeopaard, hier konden de kinderen op klimmen en er ook weer worden afgeworpen. Vallend op een luchtkussen was het voor de kinderen een geweldige attractie. Verder waren er voor de kinderen ook nog bouw blokken. Waar ook zeker gebruik van werd gemaakt. Torens bouwen of hutten, geweldig vonden de kinderen het. Een bijkomstig voordeel voor de ouders met kinderen, je had er geen kind aan. Zo konden de vaders, moeders en andere jong volwassenen zich vermaken aan de spelen voor de ouderen. Zo was er de jaarlijks terugkerende schiettent, en er was een houtblok (beschikbaar gesteld door Popke Wilpstra) aanwezig om te spijker-slaan.  Er waren twee soorten spijkers voor een gezellig half uurtje en spijkers waar je je meer dan een uur mee zou kunnen vermaken. Beide waren in trek. Toch willen we er een groepje even uit lichten, dat was het groepje waar veel dames bij zaten die ’s middags aan het mozaïeken waren geweest, waarschijnlijk moest hier de agressie er nog even uit. Geweldig om de zien hoe de dames tegen elkaar streden, let wel in veel gevallen geadviseerd door hun man. Ook de jongeren in het dorp zouden even laten zien dat ze bikkels waren, dus de grote spijkers, maar dan blijkt het toch tegen te vallen. Want raak slaan blijkt dan toch moeilijker dan het lijkt. Zo zijn er diverse spijkers die het vertikten om volledig in het houtblok te verdwijnen.

Ook de schiettent was weer zoals vanouds druk bezocht. Er was elk uur een vleesprijs te vergeven aan de beste schutter van dat uur.  De eerste uurprijs gegaan naar Theo Postma, verder waren het Erik Wilpstra, Frank Jansing 2 maal, gelukkig was er ook een uur dat er een dame de beste was, dat was Sieta de Wit.