kerst

De kerstdagen zijn weer voorbij. In Visvliet is kerst begonnen op 24 december met de kerstnachtdienst.

Entree tijdens de kerstnachtdienst bij de Nerderlandse Hervormde kerk

Kerstnachtdienst 24-12-2015 Nederlandse Hervormde Kerk

Gehouden in de Nederlandse hervormde kerk. Druk bezocht kunnen we rustig zeggen. Deze keer met medewerking van de koperblazers uit Gerkesklooster. Na de dienst was er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een glaasje Glühwein of een glaasje chocolademelk.

Dan de kerstnacht waar een klein groepje Visvlieters zich in het ‘holst’ van de nacht waagde op toch maar de kerstnacht op te luisteren met wat kerstliederen. Zo werden er in elke straat wel wat nummers ter gehore gebracht. IMG-20151225-WA0002
Het was volle maan deze nacht, dat maakte het wel bijzIMG-20151225-WA0005onder. Nu zal het niet zo zijn dat iedereen het gehoord zal hebben, maar goed misschien dat ook niet een ieder het wil horden. Toch geeft het wel een extra dimensie aan de kerst.

Rond een uur of elf was er in de gereformeerde kerk een kerstdienst. Voor de dienst kon men een genieten van een kopje koffie of thee met uiteraard een kerstkrans.

De Kerstboom in de Gereformeerde kerk

Deze dienst werd extra opgeluisterd met een koor. Het Chr. Gemengdkoor Canto Libre uit buitenpost. Uiteraard werd het kerstverhaal verkondigd, ook voor de kinderen werd er een kerstverhaal voorgedragen.

Dan op naar het kerstdiner, naar familie of misschien wel niets. Een ieder viert natuurlijk kerst op zijn eigen manier.

Nu is het al bijna oud en nieuw. Tijd voor oliebollen, carbit schieten en vuurwerk. We hopen jullie te treffen in het nieuwe jaar. Uiteraard hopen we jullie ook in 2016 op de hoogte te houden wat ons als Visvliet zoal bezig houd.

We wensen jullie dan ook namens de redactie een geweldig en zeker een gezond 2016 toe.