Aanpak bomenwal Eise Eisingastraat

De gemeente wil de bomenwal op de Eise Eisingastraat gaan aan pakken.

20151219_120956De bomenwal heeft dringend onderhoud nodig, zo is al meerdere malen geconstateerd. Maar onderhouden zal weinig tot niets helpen, want de bomen zijn voor het grootste gedeelte wilgen. Wilgen hebben naarmate ze groter worden veel dood hout. Zo zal je na elke grote windvlaag en storm veel dood hout op de straat zien liggen. Ook vanuit het dorp weten we dat er veel klachten zijn over het dode hout in de Eise Eisingastraat.

De Gemeente heeft dan ook besloten om alle wilgen te gaan kappen. Ook de struiken er
onder zullen rigoureus worden aangepakt.

Wel wil de gemeente er nieuwe bomen voor terug. Gedacht wordt aan iepen.

20151219_120950Mocht iemand uit het dorp nu een goed idee hebben betreffende de invulling wat we er mee kunnen, schroom niet, laat het ons weten

Plaatselijk belang is groot voorstander om deze bomenwal aan te pakken. Maar voor er verder besloten wordt wat er gedaan zal gaan worden wil Plaatselijk Belang graag weten wat u er van vindt. Reageer daarom voor uiterlijk 15 januari via deze website, onderaan deze pagina of per mail plaatselijkbelangvisvliet@gmail.com of schriftelijk aan het secretariaat van Plaatselijk Belang: Eise Eisingastraat 9.

De gemeente heeft half februari, begin maart in de planning om te starten met de werkzaamheden

Nogmaals schroom niet om een reactie te geven, laten we er samen voor gaan om het dorp mooier te maken.100_5349

Let wel deze reactie zal in principe online komen te staan. Uw mening is belangrijk en daarom willen we deze graag op de website zetten, dit gebeurt onder vermelding van uw naam. Wilt u liever alleen uw initialen, laat het dan in uw reactie weten.

We zijn heel benieuwd naar uw mening.

Namens plaatselijk Belang,

Theun de Wit.

 

2015-09-20 13.37.48

Eise Eisingastraat toen het waarschijnlijk nog hoofdweg was rond 1930 (?).

2015-09-20 18.34.30

Het kan niet zolang geleden zijn dat er geen bomen stonden, Wij hebben er een foto van. Waarschijnlijk gekapt. Ergens rond 1950 (?)