MOR. Gem. Zuidhorn

De MOR

Dit vraagt om wat uitleg, de MOR; Meldingen Openbare Ruimte.
De gemeente Zuidhorn heeft 1 december 2015 een meldingen databank geopend voor het melden van allerlei zaken betreffende de gemeente. Dit met terug koppeling.

Hoe werkt het:
Je gaat naar de site van de gemeente Zuidhorn (www.zuidhorn.nl)ScreenShot MOR 1 op de startpagina ga je naar meldingen openbare ruimte. Dan krijg je een scherm waar je in moet loggen met je E-mail adres.
Als je je Email adres hebt ingevoerd kom je in het scherm waar je je melding kan doen.

Waarom een nieuw meldsysteem. De gemeente vond dat er te veel meldingen bleven liggen, of waar volgens de melder niets aan gedaan werd. Dat was mogelijk, dat er een melding gedaan werd waarop door de gemeente werd beslist om geen actie te ondernemen of om gedeeltelijk actie te ondernemen. Dit werd dan niet teruggekoppeld waarbij bij de melder dan vragen overblijven. Uiteraard wordt er dan geroepen, zie je wel heb het gemeld, maar de gemeente doet er niets mee.
Dat aspect zou nu verleden tijd moeten zijn.
ScreenShot MOR 2ScreenShot MOR 3Als men een melding doet via de MOR dan krijgt men een reactie terug met de gang van zaken. Dit zou best kunnen zijn dat aan het gemelde niets wordt gedaan, maar het wordt dan wel terug gemeld.
We hebben hieronder een link gemaakt waarbij je direct de in het meldscherm komt.

Het plaatselijk belang zou het ook zeer op prijs stellen om deze meldingen te krijgen.
Je mag de melding ook naar het plaatselijk belang sturen, ook het plaatselijk belang zal je laten weten hoe de gang van zaken is.

Naar de site van Zuidhorn                   Mail sturen naar het Plaatselijk Belang