Droomtocht Eise Eisinga Visvliet

We gaan de goede kant op, plannen in overvloed. Toch sluiten we het nieuwe plannen maken af. Alhoewel we nog vol met inspiratie zetten moeten we door. Want alleen aan plannen hebben we niets en komen we niet verder. Zonder financiën wordt het niets. Er moet geld worden gegenereerd. We hopen het merendeel binnen te halen met subsidie.

Er is een projectplan geschreven met alle plannen met de bijbehorende kosten.

Zwart en Hilly 20151208

Het eerste exemplaar van van het plan overhandigd aan Burgemeester Zwart.

Het eerst exemplaar is reeds overhandigd aan onze Burgemeester Dhr. Swart. Dit was dinsdag 8 december in de Nederlandse Hervormde Kerk in Visvliet.

Ook waren de Wethouders Fred Stol en Bert Nederveen hier bij aanwezig. Het plan werd nog even doorgenomen en de heren waren vol lof. Geweldig en ambitieus plan. Visvliet doet het maar weer zo was er een opmerking. Zeker de moeite waard, willen hier zeker hun medewerking aan verlenen.

 

We hebben het al eerder geschreven, toch hier nog even de plannen tot nu toe. Het zal een wandelroute worden door het dorp met op diverse plaatsen waar een object. Zo is er al het Eise Eisingaplein, dit is aan de Eise Eisingastraat.  Hier is het allemaal mee begonnen. Hilly en Wilma hadden het idee opgepakt om toch eens wat met Eise Eisinga te gaan doen, zo komt van het een het ander. Wat heel kleinschalig begon neemt nu toch serieuze vormen aan. Er is ondertussen een stichting opgericht de ‘stichting Eise Eisinga Visvliet’  in de volksmond ook wel ‘droomtocht’.

Er zijn diverse werkgroepen gevormd die op hun beurt weer eigen ideeën aangedragen hebben. Om een beeld te geven wat er allemaal op de planning staat noemen we ze nog een keer. Op de Groene

maquette van het koepeltje ontwerp

maquette van het koepeltje ontwerp

mozaiekbank

Een voorbeeld van een mozaïek bankje, dit zal een eigen ontwerp worden.

Hoek (kruising Eise Eisingastraat/ Oude Dijk) een koepeltje, in dit koepeltje zitten wat futuristische dingen, zo is het de bedoeling om dat er een glazen plaat in de vloer komt waar je door de aarde heen kan kijken zodat je de sterren aan de andere kant van onze aarde ziet. Verder zullen er ook aan de bovenzijde sterren te zien zijn en er zullen veel spreuken in de koepel te vinden zijn. Het idee is hier te zien.

Op de Omloop zullen twee mozaïek bankjes worden geplaatst. Twee betonnen bankjes die door dorpsbewoners zullen worden gemozaïekt.

Het plein op Haringhuizen zal worden omgetoverd tot een zonnewijzer. Langs het kerkenpad bij het Bartoleshûs zullen drie afbeeldingen komen die de zonsverduistering, maansverduistering en halvemaan uitbeelden, dit alles door middel van drie bollen.

Idee Stationsweg

Ook hier een maquette van het idee.

Op de Opslag willen we een aantal raadsels, puzzels plaatsen. Aan het begin van de Stationsweg ergens tussen de afslagen Haringhuizen en de Bartolesstraat is een idee bedacht om daar een zevental grote palen te plaatsen met daar op zon, maan en sterren. Langs de Heirweg tussen Boonstra en de Friese brug willen we stapstenen plaatsen met diverse teksten. Aan het begin van deze route staat dan een soort rad van fortuin, het nummer wat je draait, komt overeen met een steen, de tekst die er op staat zal op jou slaan. Bij de Friese brug (deze plaats is nog niet zeker) zal een toren komen. Een soort van uitkijktoren. Dan als klap op de vuurpijl door het hele dorp heen planenten, met de zon op een driepoot op Haringhuizen ergens tegenover de terp. Dan op schaal de planeten op afstand. Zo zou het kunnen dat er ergens langs het fietspad naar Grijpskerk een paal komt met een planeet er op.

U begrijpt er zijn veel ideeën. Uiteraard brengen deze ideeën veel kosten met zich mee. De aanvragen voor subsidie zijn de deur uit. NU maar afwachten. We zullen zeker niet alleen afwachten want er moet nog een hoop voorwerk gebeuren voordat we überhaupt los kunnen. Maar de eerst grote stap is gezet. We hopen begin 2016 los te kunnen.

Mocht u ons een warm hart toe dragen en ons financieel willen ondersteunen dan kan dat. U kunt een bijdrage storten op NL68 Rabo 0305198661

Verder maken wij van de gelegenheid gebruik om u fijne kerstdagen en een mooi oud en nieuw te wensen.  Wij hopen dat wij in 2016 op uw steun kunnen rekenen in welke vorm dan ook.

Stichting Eise Eisinga Visvliet.