Parels in het Westerkwartier, zeker in Visvliet.

Op 2e paasdag (22 april) zijn de parels in het Westerkwartier te bewonderen. Een fiets- / wandelroute door het mooie Westerkwartier. Zo kun je het Westerkwartier eens van een andere kant bekijken. Er zijn op diverse plekken onthaalpunten, waar je bijvoorbeeld je elektrische fiets op kunt laden, waar wifi is of een toilet.

De stichting Visvliet Vitaal heeft het Heirhuys opgegeven als onthaalpunt. Daarnaast is het de bedoeling dat we ons als dorp ook presenteren.
Ze zijn ondertussen een aantal vergaderingen verder en een ding is zeker, Visvliet doet mee. Meerdere bedrijven hebben zich opgegeven om ons dorp als onthaalpunt te promoten. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Het Heirhuys Onthaalpunt: hier kun je het boekje ‘Parels in het Westerkwartier’ kopen voor €5,00 waar alle onthaalpunten, routes en vele bezienswaardigheden in staan.

De oudheidkamer is uiteraard ook open: hier kun je even binnen wippen om een blik te werpen op de historie van Visvliet.

De Ned. Hervormde kerk is open en heeft hier een tentoonstelling van schilderwerken die gemaakt zijn door de kunstschilders die ons dorp rijk is.

De Hilmahuistermolen is te bezichtigen. Bij wind zal de molen draaien. Wel is het zo dat als er publiek bij de molen is, de wieken stilgezet zullen worden.
Langs de Oude dijk, op weg naar de molen, zal geprobeerd worden om een aantal oldtimers te stallen, zodat de weg naar de molen toe al een goede uitnodiging zal zijn om de wandeling naar de molen te maken. Deze bijzondere voertuigen zijn allemaal afkomstig uit ons dorp Visvliet. Mocht je een oldtimer bezitten, dan mag je deze langs de route plaatsen.

Atelier De Lachende Kip is open, hier kan je aanschuiven bij de workshop “lente kriebels’ Verder zijn haar schilderijen en andere kustwerken te bewonderen.  Eise Eisingastraat 10 in Visvliet.

Timmerbedrijf Oostra opent de deuren, zodat je ook daar even een blik kunt werpen. Stationsweg 20a in Visvliet. 

De Wit IJzerwerken: ook hier kan men even een blik naar binnen werpen. Stationsweg 33 in Visvliet.

Dan hebben we nog een tweetal bedrijven die zich ook bij Visvliet aansluiten:

Botenverhuur Lauwers uit Lauwerzijl heeft hier een tweetal opstappunten. Je kunt je laten varen van brug naar brug. Er is een opstappunt bij de Opslag en een opstappunt bij de Friese brug.

Riannes IJsboerderij is hier van de partij. Zij zal in het dorp te vinden zijn met haar mobiele ijskar, Hier kan je heerlijke echte zelfgemaakt boerenijs kopen. Dit zal zijn op de groene driehoek Haringhuizen/ Bartolesstraat.

Brocanterie het Blauwe schaap. Een winkeltje waar brocante te verkrijgen zijn. Spulletjes uit grootmoedertijd. Zeker de moeite waard om een blik te werpen. Ook worden daar levensechte poppen gemaakt en zijn daar te bewonderen. Niet van echt te onderscheiden. 
Stationsweg 12 in Visvliet.

Ook kun je een versnapering halen bij het Bartoleshûs. In de tent voor het Bartoleshûs kun je bij de Oranjevereniging een warme hap halen. Vlees, klaargemaakt op een smoker. Ook het Bartoleshûs zal in deze tent staan en daar kan men uiteraard ook het nodige vocht voor het menselijke lichaam verkrijgen.

Laten we vooropstellen dat een rondje door ons dorp sowieso al de moeite waard zal zijn. Zo zijn natuurlijk de objecten van de droomtocht te bezichtigingen.

Voor onze eigen parels in Visvliet zal ook een boekje worden gemaakt, zodat alle activiteiten van die dag nogmaals belicht worden.

We hopen op een mooie dag en op veel bezoekers. Het wordt zeker een dag om Visvliet aan je familie en/of vrienden weer eens van een andere kant te laten zien.

Het (voorlopige) programmaboekje is hier te downloaden

Geef een reactie

Please follow and like us:
error