Spekclub in Visvliet is van start.

Na jaren hebben we in Visvliet weer een spekclub. 
Het initiatief is opgepakt door Nicole v/d Bijl en Jannie Hilberts.  Maandag 1 april was de aanmeldingsdag, misschien wel anders dan je had verwacht, het was echt geen grap. Een vijftiental mensen hebben zich op deze maandagavond gemeld om deel te nemen.
Voor € 1,50 per maand, krijg je medio november/ december een tas met vlees. De keuze bestaat uit vier soorten:
1 Rundvleestas
1 Varkensvleestas
1 Rolladetas
1 Feesttas
Nu zijn we al wat verder in het jaar, maar aanmelden kan nog steeds. Elke 1e maandag van de maand zitten de dames in het Heirhuys om de maandelijkse bijdrage in ontvangst te nemen. Maandag 6 mei is de eerst volgende keer om de bijdrage van €1,50 per tas te brengen bij het Heirhuys.

Mocht je in mei nog in willen stappen dan kan dat zeker, als je dan de voorgaande maandbedragen ook betaalt. Voor een tas is dat 6x het bedrag van €1,50 per tas. Daarna betaal je elke maand € 1,50 per tas.
De dames zijn in het Heirhuys aanwezig op alle eerste maandagen van de maand. Uiteraard ook voor mensen die buiten Visvliet wonen; ook zij zijn welkom om deel te nemen.
Voor diegene die meer info wil, neem contact op met: Nicole van der Bijl (06-25021286) of Jannie Hilberts (06-27441998).

Een geweldig initiatief wat ook nog een beetje nostalgie terugbrengt in ons dorp. 
Het is al weer wat jaren geleden dat we hier in Visvliet, samen met Pieterzijl, een Spekclub hadden.  We konden nog een krantenartikel uit 1970 traceren, waar de Spekclub uit Visvliet-Pieterzijl hun vijfde uitdeelavond hield. Toen werd er een wekelijks bedrag gevraagd van ƒ 0,50 (50 cent van de gulden).  Mocht je meer willen weten over de spekclub van vroeger: Elke laatste zaterdag van de maand is de oudheidkamer open. Daar is over dit onderwerp, maar ook over heel veel andere leuke dingen van Visvliet, informatie te vinden.

Geef een reactie

Please follow and like us:
error