Een zuinig Bartoleshûs

Ze zijn goed op weg, het bestuur van ons dorpshuis het Bartoleshûs, op weg naar een zuinig Dorpshuis. Nadat het nieuwe dak is geplaatst, is de verlichting vervangen door zuinige led verlichting. Er werd afgelopen zaterdag weer druk gewerkt door de heren van het bestuur met hulp van vrijwilliger Frank Jansing. Een van de dingen die nog gedaan moesten worden, was het isoleren van de ruimte boven het plafon van grote zaal. Niet een klusje waar je echt op zit te wachten, toch werd zaterdag met vereende krachten de isolatie naar boven gebracht en tussen de stalen constructie door, op het plafon gelegd. Of het allemaal zonder kleerscheuren ging, kunnen we niet bevestigen. Uit betrouwbare bron weten we dat een hoofd contact heeft gemaakt met de constructie. Hier bleek dan toch de constructie het te winnen. Na even stevig doorpakken, zat rond drieën de klus er op, maar helemaal klaar was het isolatie klusje nog niet. Er bleek meer isolatie nodig dan aanwezig. Dit word zeer zeker nog opgelost.
Het raamwerk laat nu nog de meeste warmte naar buiten laat, maar ook daar is aan gedacht. Deze week is er begonnen met het vervangen van de ramen. Op dit moment zijn de ramen van de grote zaal aan de westkant al vervangen. Volgende week zal ook de oostkant voorzien zijn van nieuwe HR++ ramen. De zaal krijgt extra versterkt glas, zodat daar ook nog rustig een balletje getrapt kan worden. Ook de ramen van de kantine en de hal zullen nog worden vervangen, waarbij de kantine ook nog eens twee draairamen krijgt. 

We kunnen gerust zeggen dat we straks een zuinig Bartoleshûs hebben en daar mogen we best wel trots op zijn. Trots op ons dorpshuis en zeker ook op de bestuurders.

Geef een reactie

Please follow and like us: