Verbouwplan voor het Heirhuys gepresenteerd.

Het Heirhuys is als een tijdje in gebruik. Regelmatig zijn er mensen te vinden maar het is nog wel een beetje behelpen want er is nog geen WC voor de bezoekers. Ook moet de bovenverdieping geschikt gemaakt worden voor een Bed and Breakfast.   

Eind vorig jaar is er contact gelegd met de Koninklijke Heide Maatschappij die het Heirhuys wilde steunen door een architect de verbouw plannen te laten maken. Pros te Hove heeft het plan gemaakt deels beschikbaar gesteld door de KNHM maar ook deels in eigen tijd. 

Het is een prachtig plan geworden waar we voorlopig onze handen aan vol hebben om het te realiseren.  Alles zal lang niet in een keer gerealiseerd kunnen worden. Mogelijk zal het jaren duren. Op zich is dat geen bezwaar want er wordt nu al redelijk vaak gebruik gemaakt van de Huiskamer winkel. Bij de presentatie waren ook ander mensen van de KNHM aanwezig die zelf konden horen hoe de aanwezige dorpsbewoners reageerden op het plan.

Pros kreeg veel complimenten over zijn plan, het was duidelijk te zien dat hij met veel plezier en liefde het ontwerp heeft gemaakt. 

Heb je vragen schiet dan een van de betrokken mensen aan. we vertellen er graag over.

Geef een reactie

Please follow and like us: