Kerstbomen weer terug in de grond

 Oud en nieuw gehad dan wordt het zo langzamerhand weer tijd om de kerstspullen weer op te ruimen. Zo ook de kerstbomen buiten, de kerstbomen die gekocht zijn via het Plaatselijk Belang konden zoals belooft worden herpoot zodat de eigenaar eind dit jaar weer gebruik kan maken van zijn of haar eigen boom. Zaterdag 12 januari was de dag dat daarvoor was aangewezen. Een van de voorwaarden was wel zelf brengen in poten, uiteraard is het plaatselijk belang niet zo heel moeilijk, had je de mogelijkheid niet dan werden ze gehaald, zo mogelijk ook nog door vrijwilligers gepoot. Om tien uur stond een aantal bestuursleden van het PB klaar om de kerstbomen samen met hun eigenaren op de volkstuinen te ontvangen. De koffie stond ook klaar. Het weer liet wat te wensen over, maar dat waren ze al gewend, dit was ook al zo bij het uitleveren van de bomen. Een zestal bomen zijn gehaald deze overigen kwamen samen met hun eigenaar. Rond een uur of elf waren de kerstbomen die waren aangemeld afgeleverd en gepoot. Ook waren er nog deelnemers die hun boom in de middag wilden poten, uiteraard was dit mogelijk, ook nu nog is de mogelijkheid om je boom op de volkstuin te poten, laat dit dan even weten aan Ursula Appolt (0610933194). Nu vraag je je misschien af waarom de volkstuin. De volkstuinen worden via het Plaatselijk Belang verhuurd aan dorpsgenoten die zelf hun groente willen verbouwen. Helaas neemt de animo om zelf je groente te verbouwen af. De oudere generatie die altijd wel veelvuldig op de volkstuin aanwezig waren krijgen een leeftijd waarbij dat niet allemaal zo goed meer wil. Zo zijn er een aantal vrij gekomen. Wel is er hoop voor de toekomst want een van de jongste deelnemers die een volkstuin heeft is 14 jaar, wie weet zijn er straks meer jongeren die zijn voorbeeld volgen. Voor nu zijn er tuinen over, vandaar deze keuze. Mocht je dit jaar belang hebben tuin, laat dit weten aan de contact persoon van het Plaatselijk Belang Ursula Appolt.

Geef een reactie

Please follow and like us:
error