Knallend 2018 uit

Carbidschieten wordt steeds populairder. Het is goedkoper, milieuvriendelijker, en het mag de hele oudjaarsdag. Ook in Visvliet is het een mooie traditie. Aan de Oude Dijk is het episch centrum van de knallen.  Vooraan de Oude Dijk een tent met uitgebreide catering. De oliebollen werden ter plekke gebakken en tussen de middag was er boerenkool.

De tientallen carbidbussen schoten de ballen en deksels in een net schieten. Dat scheelt een stuk met het weer ophalen. Daarachter was de Giertank uit vorige jaren ook weer aanwezig. De dreunen die het produceerde deed in menig huis de glazen trillen.

Een eind verderop op de Oude Dijk was een klein groepje bezig met 3 bussen. Zonder net, wat zo nu en dan zoektochten naar deksels opleverde. Het was echt afzien op de vlakte maar de pret was er niet minder om.

Aan het eind van de middag verzamelden veel dorpsbewoners in de tent en werd het super gezellig. Door de straffe wind ging het vangnet tegen de vlakte. Met man en macht werd het weer overeind gezet. Wethouder Fred Stol schoot gelijk te hulp. Hij stopt als wethouder dus deze actie was de laatste activiteit die hij ondernam. Hij vertelde dat hij geprobeerd had alle carbidknallers in de gemeente te bezoeken maar dat was hem niet helemaal gelukt. Al met al een knallend einde aan zijn loopbaan.

Voor menig Visvlieter zat de stemming voor de oudejaarsavond er inmiddels goed in. Het oudejaar thuis uitzitten en dan na 12 uur weer naar de tent. De leden van de carbidploeg hadden met elkaar gelapt voor een groots vuurwerk. Een prachtige show zo aan het begin van het jaar. Een mooie start van 2019.

Geef een reactie

Please follow and like us: