Kerstdienst Geref. Kerk

Kerst heeft alles te maken met het geloof, het kindje Jezus wat geboren in een stal in Betlehem. Ook bij ons in Visvliet wordt dit in de kerk gevierd, dit jaar samen met het amusementskoor uit Burum.  Voor de gasten was er eerst koffie met wat lekkers. Een volle kerk deze keer, niet alleen doordat er een koor was, ook vele kerkgangers. Deze keer waren er in de kerk ook sinds lange tijd weer kleine kinderen. Ja je leest het goed, meerdere kleine kinderen. De voorganger was dominee Heslinga uit Veendam. Na de koffie was het eerst aan het koor die een drietal liederen ten gehore bracht. Dit koor wordt begeleid door dirigent Geert Dijkstra. Voor vele oud Visvlieters een bekende, Geert Dijkstra was vroeger meester aan de chr. Basisschool voor de klassen 1, 2 en 3 voor de huidige tijd zijn dat de groepen 3, 4 en 5. Toch altijd leuk zo’n weerzien. Niet alleen de dirigent is bekend, ook zijn er een aantal Visvlieters die meezingen in dit koor. Voor deze kerst gelegenheid was er nog een gastzanger uit Visvliet. Rense Boersema heeft het koor voor deze gelegenheid versterkt.
Na deze liederen waren het de kerkgangers die ook kerstliederen ten gehore brachten. Toch altijd mooi als een kerk weer vol zit, zeker als er dan bekende liederen worden gezongen. Geeft toch altijd weer een goed kerstgevoel. Ook voor dominee weer de taak om ons door de overdenking het kerstgevoel mee te geven. Na de meditatie was heeft het koor nog een aantal liederen ten gehore bracht. Met als laatste nummer We Wish You a Merry Christmas.
Dit werd extra versterkt bij de uitgang waar, door de kerk, voor alle kerkgangers nog een kleine kerstster werd uitgedeeld.
Ook namens ons, als redactie wensen we een ieder een fijne feestdagen en een gezegend 2019

Geef een reactie

Please follow and like us: