Intocht Sinterklaas en zijn Pieten in Visvliet.

Zie ginds komt de stoomboot uit…. Of ging het daar al mis, het was geen stoomboot maar een roeiboot deze keer, gelukkig wel met buitenboordmotor. Nu begrijpen wij ook wel dat de stoomboot hier niet kan komen, toch waren nieuwsgierig naar het verhaal. Is onze Sint milieu bewust aan het worden of was er geen andere oplossing. Het laatste blijkt dan waar, aangekomen ergens bij het van Starkenborgkanaal zouden ze verder met een boot, zo vanuit het van Starkenborgkanaal naar Visvliet, de kapitein wilde door het Visvlieterdiep maar helaas kwam deze al snel vast te zitten om toch nog op tijd in Visvliet te zijn hebben zijn Pieten een roeiboot opgesnord en zo Sint naar Visvliet gevaren. Natuurlijk werd Sint hartelijk ontvangen bij de Friesebrug in Visvliet. Er werd nog even een extra rondje onder de brug door weg gegeven. Nadat Sint door wat omstanders is geholpen werd de Sint en zijn pieten hartelijk ontvangen. Zo ging de tocht via de Heirweg en de Bartolesstraat naar het Bartoleshûs die helemaal in stijl waren versierd. Ook onderweg lieten de pieten nog even zien dat ze nog wel goed waren in hun vak. Zo deed een van de Pieten een handstand op het hek rond de oude school. Nadat Sint en de Pieten zich in het Bartoleshûs even hadden opgefrist van deze toch wel iets spectaculaire reis. Konden de kinderen en de ouders zich alvast gaan zetelen in de gemeenschapsruimte. Een ieder kon dan ook uit volle bost Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen met het liedje Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. (weet niet of dat nog kan, maar dat terzijde). Sint werd geholpen om op zijn troon te komen en was weer blij om weer eens in Visvliet te zijn. Er waren een kleine 30 tal Kinderen die zich hadden opgegeven om bij deze intocht aanwezig te zijn. Per leeftijdsgroep werden de kindertjes naar voren geroepen. Het blijkt dan vaak toch nog spannend te zijn om bij Sint te verschijnen, wel voor de een erger als voor de ander. Zo durft de een bijna niets te zeggen de ander wil knuffelen met Sinterkaas. De ouderen kinderen zijn waren wat bedeesder wilden ook nog wel wat vertellen. Nadat een ieder door Sinterklaas bij zich was geroepen, konden we op naar de cadeautjes. Zo kreeg ieder een cadeau naar eigen smaak, is toch altijd weer voortreffelijk dat onze Sint en zijn Pieten dat weer voor elkaar krijgt, we moeten er natuurlijk wel even bij vertellen dat Sint wat hulp vanuit het dorp krijgt, dit jaar vanuit de Kinder Vacantie Spelen en het JAC. Nadat Sint en zijn Pieten weer vertrokken was het ook aan hen om alles weer netjes achter te laten. Denk dat een ieder die aanwezig was weer zeer tevreden kan terug zien op deze dag.
Meer foto’s

Geef een reactie

Please follow and like us: