Halloween in Visvliet.

Zaterdag 3 november hadden ook wij in dorp ons Halloween feestje, ’s middags voor de kinderen van de basisschool, ’s avonds voor de “volwassenen”.

Rond drie uur was het voor de kinderen in het Bartoleshûs waar ze pompoenen uit konden hollen, cup cakes versieren en een mooie kleurplaat. Dit jaar was er geen film en die werd toch wel gemist dus die moeten volgende keer weer op het programma plaatsen.  Rond de twintig kinderen waren aanwezig om dit feestje hier mee te maken. Geweldig om te zien dat de kinderen tot de ellebogen in de pompoen zaten om hem helemaal leeg te maken. Na het uithollen moest er ook een gezicht in worden uitgesneden. We kunnen rustig zeggen dat onze jeugdige dorpsgenoten toch heel creatief waren deze middag. Ook het cupcake versieren ging voorspoedig, de ene eng de ander feestelijk. Uiteraard waren er div. versnaperingen voor de kinderen zo werd ook de inwendige mens voorzien. Rond zessen werd binet beloond met een prijs voor mooiste/engste kostuum en konden de kinderen beginnen aan de kleine spooktocht. Na de spooktocht die sommige kinderen en ouders best nog wel spannend vonden mocht iedereen zijn eigen creatie mee naar huis nemen.

Het Bartoleshûs kon weer klaar gemaakt worden voor de avond tocht, er moest het een en ander opgeruimd worden dat spreekt voor zich.  Het was zaterdagmiddag dus was ook de bar open om hier een biertje of wat eten te halen. Uiteraard de uitgelezen kans voor ouders om toch ook nog even het Bartoleshûs te bezoeken.

Rond negen uur was het Halloween voor de volwassenen, de eerste waren ruim voor negen uur, zeker  op tijd want er zou om half tien worden gestart. Al snel liep het Bartoleshûs vol met deelnemers, een dikke zestig deelnemers hebben aan de spooktocht mee gedaan, allen in groepjes, van soms twee en soms zes deelnemers.  De tocht begon vanuit het Bartoleshûs, via het kerkenpad richting de kerk, hier kwamen de gasten de eerste spoken tegen. Langs de herv. Kerk, die ook in Halloween sfeer was omgetoverd richting de Begraafplaats, na de begraafplaats door de weilanden naar de brug. Hier moest men over de brug, en weer naar beneden door de weilanden richting de Friesebrug. Ondertussen waren de deelnemers al een tiental spoken gepasseerd, voor diegene die niet veel gewend is toch al een behoorlijke belevenis. Bij de Friese brug linksaf, van het dorp af dus, richting Blauw, ook hier weer afslaan door de weilanden richting de lauwers, waar een tweetal spoken op hun stonden te wachten om de deelnemers naar de overkant de brengen. Om zo hun weg te vervolgen richting de Oude dijk en naar de Hilmahuister molen Uiteraard werden ze onderweg opgewacht door divers spoken.  Bij de molen langs en zo door de weilanden richting de stationsweg, deze moest worden overgestoken om zo wederom weer door de landerijen de weg te vervolgen opgewacht door  “dorpsgenoten”die het leuk vinden om de deelnemers te laten schrikken.  Langs het betonpad van de fam. Bakker naar het kerkenpad achter Haring huizen. Hier werden de deelnemers opgewacht door de laatste spoken. Zo kon men dan eindelijk spookloos verder naar het Bartoleshûs. Je begrijpt een behoorlijk tocht met veel spoken langs de route. Toch voor de meesten geen bezwaar, heerlijk om zo een wandeling te maken om ons dorp, ja dat je soms schrikt, moet je op de koop toe nemen, maar geeft ook weer een gezonde spanning. Rond half een waren ook de laatste lopers binnen en konden ook de spoken zich melden in het Bartoleshûs. Langzaam druppelden alle spoken ook hier binnen om toch nog even na te genieten van hun avontuur. Zo werd er nog tot in de kleine uurtjes nagezeten. Gezellig met gasten en deelnemers tot ver buiten onze dorps grenzen. Heb zelfs mensen gesproken uit Twente, of die hier speciaal zijn gekomen voor de spooktocht, is me niet duidelijk geworden. Wel vonden de heren (die hun overnachting hadden in het Koetshuis) het hier super gezellig.  Van uit het dorp en de deelnemers dan ook een dank naar de organisatie, de Kinder vakantie spelen en het JAC (Jeugd Activiteiten Commissie)

Geef een reactie

Please follow and like us: