Een drukke dag voor ‘t Heirhuys

Afgelopen vrijdag 5 oktober was het een drukte van belang in het Heirhuys (voormalige winkel van de Wind.) Allereerst was er een commissie van de provincie Groningen te gast die gaat beoordelen dat het Heirhuys subsidie ontvangt. Er waren verschillende initiatieven aanwezig: de droomtocht, het archief, Plaatselijk Belang en een aantal belangstellende dorpsgenoten. Daarnaast hadden een aantal inwoners zich ingezet, schilderijen opgehangen, spullen uit het verleden geplaatst, boeken uit het archief en er was zelfs een taart gebakken die een heerlijke geur verspreidde. Er werd gestart met een filmpje waarbij werd verwezen naar de sluiting van de school en de winkel. Daarna foto’s van alle activiteiten in het dorp door het jaar heen. De video werd afgesloten met de kreet “We willen een Vitaal dorp”. De commissie was onder de indruk wat er tot nu toe al was gebeurd. Alle spullen, maar ook het schilderen van de wanden en de inrichting van de etalage.

Tegelijkertijd werd er een video gemaakt voor de promotie van LetsGro, een innovatie evenement in zaal Balk op 1 november. Het verzoek was een beeld van het dorp te maken. Want het Heirhuys moet de plek worden waar mensen meer over het dorp te weten kunnen komen te weten. En op 1 november waren er veel mensen op de been een mooi moment om de opnames te maken.

De middag kwamen een adviseur van de Koninklijke Heide Maatschappij en een Architect van Arcadis kijken hoe de winkel verbouwd kan worden met behoud van het karakter.

Gedurende de dag kwamen jong en oud binnen. Precies zoals het Heirhuys is bedoeld. Als de vlag uithangt en de deur is los, kom gerust binnen. De koffie is klaar of snel gezet. Een praatje is snel gemaakt net als vroeger bij de school of in de winkel.

Geef een reactie

Please follow and like us: