SintmaRun door Visvliet

Het is al weer even geleden dat de Sintmarun bij ons door dorp ging, toch willen we dit zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zeker daar er toch ook hier in ons dorp vele mensen de motoren hebben toegezwaaid. We hebben als redactie Gert Kuipers gevraagd om een stukje voor de site te schrijven. Gert is onze vroegere Postbode en rijd al jaren ook met de Visvlieter motortoertocht mee.

Hallo Visvlieters,

Hier even een stukje voor jullie website van Gert Kuipers (de postbode)

Ik wil jullie bedanken voor jullie enthousiaste reactie langs de kant van de weg tijdens het passeren van de motorstoet van “Sintmarun” van zaterdag 29 september. “Sintmarun”  is een motortoerrit voor de bewoners en cliënten van de Sintmaheerd van de Stichting de Zijlen in Tolbert. Elk jaar komen in het laatste weekend van september ongeveer 60 zijspanners en 30 ordonansen uit heel Nederland naar Tolbert om de clienten van Sintmaheerd een leuk weekend te geven. Het is zo leuk om te zien hoe blij de cliënten zijn in de zijspan, zeker als ze enthousiast worden toegejuicht.

Ik begeleid de stoet op de motor als verkeersregelaar, dit doe ik samen met nog 25 andere verkeersregelaars (ordonansen). De toerrit ging dit jaar van Tolbert naar Garnwerd. In Garnwerd aan Zee hebben we een heerlijke muzikale lunch gehad. Nadat iedereen was voorzien zijn we de terugreis gestart. De terugreis ging via Feerwerd, Zuidhorn en Enumatil weer naar Tolbert. Na aankomst in Tolbert wordt er gezamenlijk nasi gegeten. Na het eten wordt er gezellig nagepraat. Later op de avond is er live muziek van Fruitcake. In de loop van de avond worden de cliënten opgehaald door de vaste begeleiders en gaan ze naar hun woningen.

Dit was mijn 18de keer dat ik de Sintmarun heb begeleid. We hebben in de voorgaande jaren onder andere een bezoek gebracht aan: Hortus Haren, Veenmuseum Emmercompascum, Stoomtrein Star in Stadskanaal, Kameleondorp Eastermaar, dierentuin de Wielen in Leeuwarden, vliegveld Hoogeveen, Drouwenerzand en Verkeerspark Assen.

Ik kan jullie verzekeren dat de cliënten nog lang nagenieten van de rit en de film van de rit. Een filmpje op Whatsapp is een extra bonus. Helemaal top!
Foto’s: www.sintmarun.nl/facebook-sintmarun.

Geef een reactie

Please follow and like us:
error