Startdienst Geref. Kerk

Op zondag 16 september 2018 vond de startdienst plaats in de Gereformeerde Kerk. De startdienst is een onderdeel van de startzondag (https://www.protestantsekerk.nl/actueel/evenementen/startzondag/jaarthema). Het is het begin van het kerkelijke werk in het nieuwe seizoen. Nu is de gereformeerde kerk in Visvliet een kleine gemeente. Dus de activiteiten naast de zondagse eredienst zijn beperkt. Maar wel vieren we graag de startzondag.

Dit jaar ging in de dienst ds. Oldenhuis uit Coevorden ons voor.  Hij had een dienst voorbereid rond Nehemia 8, 1 -13. Dat ging over de terugkomst van de Joden in Israël nadat het volk eerder was weggevoerd naar Babel. Door Nebukadnezar. Nu de Joden weer terug waren, was dit voor hen ook een nieuwe start.

Daarnaast was de dienst extra feestelijk door het zingen. Want hierbij werden we ondersteund door ‘De Notenkrakers’ uit Dokkum. Dit is een keyboardensemble. Mensen met een verstandelijke beperking begeleiden de zang op hun keyboards. In totaal waren er 9 keyboards ter ondersteuning. En er was goed geoefend! Een enthousiaste groep mensen begeleidde de dienst. Gaf solo’s en er werd meegezongen. Meer informatie over ‘De Notenkrakers’ kan worden gevonden op www.opus3.nl.

De dienst kan nog eens beluisterd worden op: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21138 Al met al een mooie, blijde en versterkende dienst.

Geef een reactie

Please follow and like us:
error