Waterlekkage Bartolesstraat

Afgelopen dinsdag 18 september zaten zonder waterdruk in ons dorp, althans er kwam aanzienlijk minder water uit de kraan dan normaal. Met dat mooie weer van de afgelopen weken hadden we wel vaker last van een lage druk. Toch deed een rondje dorp wel wat ophelderen. Een lekkage in de bebossing van de Bartolesstraat in de eerste bocht vanaf de Stationsweg. Na een eerste inspectie van de monteur van het waterleidingbedrijf, bleek het een behoorlijke lekkage, een kraan werd opgetrommeld en nog wat collega’s om het lek op te sporen.
De mannen hebben wat ervaring in het opsporen van lekkage zo blijkt want het lek was snel gevonden. De buis bleek gescheurd over de breedte. Den leiding werd afgesloten waarna bleek zou een groot gedeelte van Visvliet zonder kraanwater zitten. Gelukkig niet bij Dirk en Greetje, zo kon er voor de heren een bakje koffie worden gezet, wat Dirk hun kwam brengen. De heren monteurs vonden het geweldig deze extra service. Er werd een beugel om de buis geplaatst en dat zou het lek moeten dichten. De druk werd er weer opgezet en zoals verwacht ging het water weer de juiste weg. Het gat kon weer worden gedicht, voor het herplaatsen, c.q. Vervangen van de struiken zal een opdracht worden gedaan naar de gemeente. De heren konden tevreden terug kijken op hun klus, ook werden ze voor de tweede maal verblijd door Dirk deze keer met een frisje.

Geef een reactie

Please follow and like us:
error