Spelweek 2018

Maandag 27 augustus was het weer zo ver! Om half 10 stonden er zo’n 30 kinderen in de Bartolesstraat vol spanning te wachten tot het huttendorp zou worden geopend. Het thema dit jaar was “ruimte” dus dat beloofde weer een opening in stijl. Jelmer heette iedereen welkom en vertelde dat hij had gehoord dat er twee bijzondere bezoekers naar Visvliet waren gekomen om mee te timmeren in het huttendorp.  Ze hadden Visvliet gevonden in hun reis door de ruimte maar ze waren nog wel een beetje verdwaald in het dorp. Na een zoektocht samen met de kinderen bleken er een marsmannetje en een astronaut in het dorp te zijn geland. Zoals elk jaar mochten de kinderen zelf een naam verzinnen voor het dorp en welke naam zou er deze keer gekozen zijn? Het naambord werd onthuld en de alien en astronaut bleken aan het juiste adres te zijn want de naam van het huttendorp was dit jaar Ruimtestation Visvliet! De bedenkster van deze buitenaardse naam was Nynke en zij werd nog even in het zonnetje gezet. Het timmeren kon beginnen!               

De kinderen mochten allemaal een plek zoeken om hun hut te gaan bouwen en al snel waren jong en oud druk in de weer met het timmer van de hutten. Ook dit jaar werd er door iedereen flink zijn best gedaan en aan het einde van de middag waren er al een aantal hutten zo goed als klaar. En wat een bijzondere creaties werden er neergezet! Er waren hutten met meerdere verdiepingen, een gezellig terras en zelfs een hut met een glijbaan ontbrak niet in het, inmiddels erg gezellige, huttendorp. Voor iedereen was er natuurlijk wat lekkers te drinken en te snoepen en ook voor koffie en thee was gezorgd. Rond vijf uur ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis.

Het bestuur en een groep vrijwilligers haalden ’s avonds de handen uit de mouwen om de rommel te verzamelen langs de weg, voor de grote rommelmarkt op zaterdag.

Dinsdagochtend werd er vol goede moed de laatste hand gelegd aan de hutten en werd er al volop gespeeld in de hutten die al klaar waren. ’s Middags was er voor de creatievelingen een knutselactiviteit waar iedereen die er zin in had een masker mocht maken. De knutselspullen vlogen in het rond en aan het eind van de middag waren de meeste kinderen omgetoverd in marsmannetjes met hun zelfgemaakte masker. Om half vijf gingen we richting de opening van de Zonnewijzer op Haringhuizen waar de kinderen getrakteerd werden op een toepasselijk raketje door niemand minder dan Eise Eisinga zelf.

Woensdagochtend was het tijd om het huttendorp op te ruimen en te versieren. De hutten werden nog gezelliger gemaakt en ’s middag was het tijd voor wat gezellige spelletjes!
De kinderen werden in groepjes verdeeld en op het sportveld en in het huttendorp was een parcours uitgezet met leuke spelletjes. Van koekhappen en planetendans tot blindemannetje, alle spelletjes  werden even fanatiek gepeeld door iedereen. Het was weer een erg geslaagde dag.

’s Avonds werd er door het JAC een barbecue met activiteit georganiseerd bij de Lauwers. De dames en heren hadden erg hun best gedaan en een schans getimmerd voor een gezellig wedstrijdje ‘Tobbedansen’! Er was, ondanks het weer, een grote en gezellige opkomst waarbij niemand het droog heeft gehouden ondanks de grote tent die was opgezet.

Donderdag vertrokken er vijf auto’s volgeladen met kinderen en begeleiders richting Hellendoorn voor een dagje pretparkpret. Het was heerlijk rustig in het park en stralend mooi weer dus iedereen heeft lekker genoten. Rond zes uur was iedereen weer terug. Moe, voldaan en hongerig! Maar dat kwam goed uit want wie lust er nou geen heerlijke pannenkoeken? En helemaal als je ze zelf mag versieren dan smaken ze extra lekker. Willem en Tjerk waren benoemd tot dorpskoekenbakkers en Jeanette en Michelle hadden voor de versiering gezorgd. Dat werd dus smullen!

De buikjes zaten vol en de avond  was gevallen dus het werd tijd voor een gruwelijk griezelige spooktocht door het dorp! De stoet vertrok richting de loods van de Oostra’s en werd onderweg de stuipen op het lijf gejaagd door spoken die nog echt bleken te leven! In de loods werd door Jelmer een spannend verhaal verteld over zombies. Bij het huttendorp hadden de kleuters zich gezellig rond het kampvuur genesteld waar Sandra ze een kindvriendelijke versie van het verhaal vertelde. Toch werd daar ook fijn gegriezeld en gegiecheld. En toen was het nog maar de vraag of iedereen nog wel durfde te gaan slapen… De volgende morgen bleek dat er niet gespookt werd in het huttendorp, wat toch best als een uitzondering mag worden gezien. Wieke en Stien waren er in elk geval erg blij mee!

Na het ontbijt ging iedereen weer naar huis om nog lekker even uit te rusten en op te laden voor het volgende uitstapje. Om 1 uur vertrokken de inwoners van het huttendorp richting Opende om lekker de schoenen uit te gooien bij het blote voeten pad. Gelukkig was er gedacht aan schone kleren en handdoeken want het was niet iedereen gelukt om de tocht zonder modderbad af te leggen.

Zaterdagmorgen was het vroeg dag toen bestuur en vrijwilligers om 8 uur begonnen met het inrichten van de jaarlijkse rommelmarkt. De handen werden uit de mouwen gestoken en iedereen werkte hard om de aanhangers met spullen leeg te pakken en de kraampjes van de rommelmarkt in te richten. Gelukkig was er nog even tijd voor koffie en een welverdiend patatje voordat de drukte losbarstte. Tegen één uur stond er een grote groep mensen te wachten die stonden te popelen om de rommelmarkt te betreden maar iedereen werd door Jelmer nog even streng toe gesproken en na het aftellen van 17 tot 0 dromden de belangstellenden toe.
In het huttendorp werd door de kinderen lekkers verkocht en de loterij-met-altijd-prijs was ook weer een succes.  De middag vloog voorbij en om drie uur was het weer tijd om de laatste spulletjes van de hand te doen. Men kon een doosje kopen voor een euro en die vullen met spulletjes die nog over waren. Rond een uur of vier was het tijd om de rommel weer in te laden en op te ruimen en het feestje werd nog even voortgezet op het terras van het Bartoleshǔs waar iedereen kon genieten van een hapje en een drankje. Om zeven uur was het tijd om de hutten weer af te breken en de pallets af te voeren en ’s avonds bij het kampvuur kwam iedereen tot de conclusie: het was weer een erg geslaagde spelweek!

 

Geef een reactie

Please follow and like us: