Tobbedansen op de Lauwers

Het is zo langzamerhand al een traditie, het JAC (Jeugd Activiteiten Commissie) die het spel over de lauwers organiseert, tijdens de spelweek van de Kinder Vakantie Spelen. De bedoeling was om met grote klompen over de Lauwers te lopen. Maar ook de Jeugd zag in dat daarvan vrij zeker was dat je dan de bovenkant van het water ook aan de onderkant ging bekijken. Zeker daar het weer niet van dien aard was om het water in te gaan is besloten om het toch maar een ander spel uit de kast te trekken. Er werd besloten om te gaan Tobbedansen. Met een “tobbe” van een glijbaan af, naar de overkant om dan te bellen. De tijd die je daar over doet is bepalend. Een grote glijbaan werd geïnstalleerd en de tobbe gemaakt. Bij de eerste poging om met de tobbe van de glijbaan te gaan bleek men toch ook de bovenkant van het water aan de onderzijde te bezien. Zodra de tobbe het water raakte kieperde de tobbe om. Maar de heren en dames zijn niet voor een gat te vangen en de tobbe werd vervangen door een zelf geknutselde tobbe. Toch wat huiverig voor wat er komen ging, konden ze toch rustig spreken van een succes. Het ging geweldig. Zonder problemen kwamen de proef personen droog naar de overkant. Om half zeven was het dan zover. Langzamerhand kwamen ook dorpsgenoten aanlopen. De JAC had het ook dit jaar weer goed voor elkaar. Een tent voor eventuele regen en de barbecue om de mens en deelnemers van warme te voorzien. Helaas liet het weer wat te wensen over, zeker het water lokte weinig mensen om deel te nemen. Toch waren er jeugdigen die de eerste sprong durfden te maken. En met succes. Droog werd de overkant gehaald en de bel geluid. En zoals het spreekwoord luid als er een schaap over de dam is volgen er meer. Zo ging het voorspoedig met de jeugdigen. Toch wilde het JAC dat ook de ouderen zich er aan waagden. Zo deed Jelmer het een keertje voor, dit om te bewijzen dat je ook als volwassene droog de overkant kom halen. Ronald heeft echt zijn best gedaan om de volwassenen zover te krijgen, maar de kou van het water lokt niet. Toch was het Willem Sikkema die het als eerste aandurfde. Ook Willem haalde redelijk droog de overkant. Zo volgende er nog een aantal, toch waren het meer de jongeren die geen probleem hadden om het water boven hun hoofd te voelen. Ondanks de kou en regen die uitbleef ondanks de voorspelling. Was het zeker een geslaagde avond. Nadat het zo donker was dat het zicht op het water niet meer te doen was konden deelnemers en toeschouwers nog even napraten onder het genot van een drankje en een versnapering van de Barbecue. Nog even de winnaars op een rijtje, 1e Jelmer v/d Bijl, 2e Merijn Boog, 3e Nynke Bosscha en 4e Mathijs de Boer.
Meer foto’s

Geef een reactie

Please follow and like us: