Eise Eisinga onthult de zonnewijzer op Haringhuizen

Het tweede object van de Droomtocht is afgeleverd en klaar voor gebruik. Afgelopen zaterdag is er nog hard gewerkt door de Commissie en de Bestuursleden van de Stichting om de zonnewijzer er weer mooi bij te laten liggen. Het  onkruid werd gewied, er werd geveegd, gras gemaaid en de heg werd geknipt. Als laatste moest de informatie zuil nog worden geplaatst. Hier moeten we toch even de complimenten maken naar de Klus Hut die de zuil eigenhandig heeft gemaakt. Op de zuil is de info te vinden over hoe de zonnewijzer werkt, aanvullende informatie kan je vinden op deze site. De laatste hand werd nog gelegd op de dinsdagochtend. Zo waren ze er helemaal klaar voor.

Dinsdag middag was het zover, de Stichting Eise Eisinga had samenwerking gezocht met de Vakantie Spelweek om de onthulling in de spelweek te doen.  Vandaar ook het thema van de spelweek ‘Ruimte’.
De Kinderen van de Spelweek gingen gezamenlijk naar het plein op Haringhuizen waar het rond half vijf al lekker druk begon te worden. Voor de kinderen was er al direct een traktatie een raket ijsje, om toch maar even bij het thema te blijven. Van alle kanten kwamen mensen aangelopen. Om de stemming er al wat in te maken was ook Rense Boersema aanwezig om het geheel wat muzikaal op te luisteren. Het was rond kwart voor vijf dat er een stil voertuig richting het plein reed. Een elektrische auto met daarin Eise Eisinga hemzelf. Nadat er een extra rondje om het plein is gereden werd Eise met groot applaus verwelkomd. Eise begon zijn verhaal over de zon, daarna werd het item tijd even aangehaald om zo bij de zonnewijzer uit te komen. Een mooi bruggetje. Ook de Spelweek werd in zijn speech nog even aangehaald. Hierna werd Alwin Bakker, een van de straters die de zonnewijzer had aangelegd naar voren om roepen om de laatste tegel te plaatsen. In deze tegel was door Sieta de Wit het embleem van de Rabobank gemozaiekt, De Rabobank is sponsor van de Zonnewijzer. Nadat de tegel was gelegd was de laatste handeling voor Eise zelf om de informatie zuil te onthullen door het kleed te verwijderen. Hiermee was het officiële gedeelte afgesloten. Het was aan Rense om wat extra sfeer te maken met wat muziek en er ontstond spontaan een zangkoortje. Voor genodigden en gasten was er nog een hapje en een drankje.

De Bestuursleden van de Stichting laten niets ongemoeid om het thema te benadrukken zo had Janny stukjes kaas in stervorm gesneden en komkommer in maanvorm, de worstjes waren de sterren. Je begrijpt wel op één of andere manier zijn de bestuursleden en commissieleden besmet met het Eise Eisinga virus of iets dergelijks. Ons dorp is zeker weer een ‘kunst’ object rijker, Daar mogen we als klein dorp best trots op zijn.

Het bestuur van Stichting Eise Eisinga Visvliet bedankt langs deze weg Commissie Haringhuizen, Joeke Kempenaar, Rinke Sietsma en Martin Boog, voor de fijne samenwerking.

Ook gaat onze dank uit  naar Anco Ploeg alias Eise Eisinga, Oosterhoff Holman, Rabobank Noordenveld West Groningen, Renze Boersema, Sieta de Wit, de Stichitng Kinder Vakantie Spelen, Hillebrand Kempenaar, Stephan Hut en andere uiteraard vrijwilligers.

Geef een reactie

Please follow and like us: