Wijs met water!

Soms vraag je wel eens of het wel goed gaat met ons allemaal, we horen de laatste tijd veel over ons water gebruik. De tuin mag niet gesproeid, auto wassen; liever niet, over het sproeien van het gazon willen we het helemaal niet hebben. Maar soms slaan we de plank helemaal mis. We kregen een melding van een spontane water wel die was ontstaan in Visvliet, bij de fam. Bakker aan de stationsweg. Natuurlijk gingen we even pols hoogte nemen, helaas geen “wel” maar water lekkage uit een hoofdleiding. Waarschijnlijk de leiding richting Lutjegast. Het waterbedrijf was inmiddels ook ingelicht en hulp was onderweg, moest van achter Groningen komen.  Rond een uur of halfelf in de avond arriveerde de monteur. Na een blik te hebben geworpen op de waterstroom die uit de grond kwam, was er blijkbaar maar een conclusie, dit gaan we nu niet repareren. Je begrijpt dat er verbaasde blikken naar de monteur werden geworpen. “niet repareren?” nee vanavond wordt het dat niet meer, was de conclusie. Morgen zorgen we voor een kraan en monteurs, dan zal de zaak worden opgelost.  De mededeling dat waarschijnlijk de volgende dag de sloot vol stond met schoon drinkwater deed niet ter zake. De monteur verdween weer in de avond, verbaasde burgers achter zich latend.
Op vrijdagochtend rond tienen waren op de stationsweg een kraan en div. mensen van het
waterleidingbedrijf gearriveerd. Op de lekkende plaats werd een gat gegraven en de lekkage was snel gevonden. gelukkig een breedtescheur melde de monteur. Er werd een klem gezet en na controle werd het gat weer gedicht. We kunnen er niets meer van zien, maar mocht je schoon water willen, in de sloot langs de stationsweg tussen Bakker en Poortinga zit schoon leidingwater.

Geef een reactie

Please follow and like us: