Aankoop winkelpand door Visvliet Vitaal is rond.

We zijn als dorp weer een pand rijker, naast de stichting Bartoleshûs die het Bartoleshûs heeft gekocht is het nu de stichting Visvliet Vitaal die de voormalige winkel Heirweg 35 heeft aangekocht.

Om dit te vieren worden jullie allen uitgenodigd op vrijdag 13 juli om 19:00 uur in de voormalige winkel aan de Heirweg 35. Je kunt dan een kijkje nemen in het pand, maar wat de belangrijker is: draag ideeën aan. Maakt niet uit hoe gek of dwaas ze lijken, neem ze mee naar het pand en maak ze bekend. Het moet een ontmoetingsplek worden voor het hele dorp, ook voor jou!
Vanaf 21:00 uur kan er nog worden nagepraat in het Bartoleshûs.

Het begon allemaal een aantal jaren geleden met Una Visvliet. Mensen ontmoeten mensen met hetzelfde ideaal: het leefbaar houden van het platteland. Een 14 tal mensen uit diverse landen kwamen naar Visvliet toe om te kijken hoe wij het in deze regio oppakken.  Het zet je aan het denken.  Initiatiefnemers Ursula Appolt en Jan Hut waren vol lof over de inzet van het dorp.
Eén van de deelnemers was Anna Pollock, een dame uit Engeland waar Ursula en Jan later ook een bezoek hebben gebracht. In haar dorp Pembridge hadden ze een soort van huiskamer “Ye Old Steppes”, een ontmoetingsplek voor het dorp en mensen uit de omgeving. De mensen daar waren er vol lof over. De voormalige winkel van De Wind speelde direct door het hoofd van Jan en Ursula. Het pand was uitermate geschikt voor hetzelfde idee als daar in het dorp in Engeland. Uiteraard wordt er dan gewikt en gewogen. Het pand werd ondertussen een aantal keren onder voorbehoud verkocht maar werd elke keer om welke reden dan ook afgeblazen.  Door een aantal mensen werd een Cook en Connect avond georganiseerd en daar kwam  uiteraard het plan weer ter sprake en de mensen aldaar werden enthousiast. Een aantal dorpsbewoners wilden de schouders er wel onderzetten. Zo werd er een aantal keren vergaderd met een los comité en werden alle opties nog een keer doorgesproken. Zeker de haalbaarheid was een belangrijk item.

Ook het pand van De Wind werd tijdens een Open Dag  nog een keer bezocht en er werd een bod gedaan. Dit bod werd gehonoreerd. En dan verder. Er werd een stichting in het leven geroepen: Visvliet Vitaal was een feit. Begonnen met nul euro moest er toch wel wat gebeuren. Zo werden alle mogelijk bronnen aangeroepen om de financiën bij elkaar te krijgen. Als eerste gemeente Zuidhorn, deze stonden er zeer positief in en  kwamen dan ook met een goed bedrag over de brug. Zo werden er meer aanvragen gedaan. Zonder hypotheek was het niet mogelijk om het pand aan te kopen. De hypotheek werd daarom voor een gedeelte ondergebracht bij  de provincie en geldschieters uit het dorp

Eindelijk was het dan zover. Alles was inmiddels geregeld en 27 juni om 11.40 uur werd de overdrachtsakte getekend.  De ondertekening was door Notaris Smid van Zuidhorn het stichting bestuur en Lammert en Lieneke de Wind. Het pand is in het bezit van van Stichting Visvliet Vitaal.

Het moet een ontmoetingsplek worden voor het hele dorp, ook voor jou!
Je bent welkom op 13 juli a.s. vanaf 19:00 uur op Heirweg 35.

Geef een reactie

Please follow and like us: