Motortoertocht 2018

Zaterdag 30 juni was de 22e motortoertocht.  Een 24 motorrijders hadden zich opgegeven om deze aan deze tocht deel te nemen, helaas een van de aangemelde motorrijders kwam zonder motor bij het Bartoleshûs aan, de accu had het begeven. Om verder problemen te voorkomen besloot Wim om de tocht maar niet mee te rijden.

Om negenuur tijd voor vertrek, zoals gebruikelijk wordt er nog een en ander medegedeeld, ook nieuwe rijders worden dan voorgesteld. Dit jaar was Josefien Kiestra die de tocht voor de eerste keer zelf reed. Ze heeft al meerdere keren meegereden, maar dan achterop. Nu mocht ze de motor zelf beesturen. Naast Josefien waren er nog een 4 tal motorrijdsters. De toch is even als voorgaande jaren uitgezet door Jacob en Aly , welke samen met Auke het alles organiseren. Uiteraard mede door vrijwilligers.

Er werd vertrokken in zuidelijke richting, maar dit was waarschijnlijk om wat meer van het dorp mee te krijgen. Daarna ging de route over de Stationsweg richting Groningen. Even na Zuidhorn ging het richting Den Ham. Zo via diverse plaatsen richting Peize, door Donderen een klein stukje door Vries, Tynaarlo en op naar Oude Molen. Even Buiten Oude Molen Langs de Oude Molenseweg was op een parkeerplaats langs een natuurgebied de Koffie stop. Hier stonden Marten, Joost en Jan om de groep van hun wel verdiende koffie te voorzien uiteraard met koek. Helaas voor diegene die graag een toilet wilden bezoeken, niet dat hier niet in was voorzien, maar het was op de ouderwetse manier. (gewoon in de natuur).

Na de koffie was er vanuit deze website het geweldige idee om foto’s te maken van alle motoren als ze wegrijden. Zo gezegd zo gedaan, Jan Medema stond langs de wegkant om alle rijders op een plaatje vast te leggen.  (Hieronder een kleine selectie).

Daar de schrijver ook mee rijd ging die weer terug om de camera te halen. Camera in de koffer en weer achter de groep aan.  Na een korte rit was het Piet die als eerste was gestopt, even later had ook Roelof die samen met Mirjam reed, de motor aan de kant stil gezet. Maar de rest van de groep was in geen wegen of velden te bekennen. Auke blijft altijd als laatste achter de groep aanrijden. Maar aangekomen in Loon, was ook Auke de route kwijt.  Na een belletje blijk dat we een afslag verkeerd hadden genomen, dus terug en richting Anderen, waar we ons weer bij de groep konden voegen. Gezamenlijk kon er weer verder worden gereden. Was het niet dat de motor van kees wat problemen kreeg, gelukkig had kees zelf de oplossing, de startmotor een tik met een hamer en klaar is Kees. Zo kon de toch weer door. Via Gasselte, Schoonloo en Schoonoord ging het naar Zweeloo, hier werd een extra rondje gereden over een stukje onverharde weg, om vervolgens door Zweeloo te rijden richting Benneveld. Vlak bij Holsloot aan de Oosterhesselerweg stonden bij mensen thuis de dames Nicolle en Follie met de lunch voor ons klaar. De dames hadden weer als vanouds uitgepakt om de inwendige mens te voorzien. Uiteraard kon men hier ook gebruik maken van een echt toilet. Ook kom men hier even genieten van de ruimte die deze mensen hier hadden. Het was dan ook zeker de moeite waard om een rondje door hun tuin te wandelen.

Maar de groep moest door. De dames werden bedankt, zo ook de bewoners, naar we begrepen familie van de organisatie. De motoren werden weer gestart.  zelfs de motor van Kees deed het zonder hamerslag, of het was dat de motor de hamer had zien liggen en dacht, dan doe ik het zo wel.  Een klein stukje werd er terug gereden en door naar Gees, Witteveen, Garnminge tot we aankwamen in Westerbork. Hier was eerst een tankstop en even later was er tijd voor de volgende versnapering. Er werd gestopt bij “de Ar” een restaurant en museum in een, volgens de organisatie een van de kleinste museums in Nederland.
Toch even gesproken met de eigenaar Henk Schokker. Het is al heel lang een museum geweest, van zijn schoonvader, eigenlijk een privé verzameling die mensen konden bekijken.  Toen der tijd kon men het museum bezoeken voor een gulden, je kreeg dan een bewijs en mocht dan het hele verdere jaar gratis naar binnen. Toen Henk het gebouw en de spullen daar binnen overnam is er ruimte gemaakt voor een restaurant. Mocht je een keer in Westerbork zijn, is het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen.

Maar goed de groep moest door want om zes uur wacht thuis de barbecue.  Zo gingen we van Westerbork naar Grollo, Amen, Ekehaar, richting de TT baan in Asssen. Hier zie je dan toch meer motorrijders. Door naar Hooghalen tot we belanden in Smilde waar we werden verwend met een IJsje. Wat we, zeker gezien het weer, super lieten smaken.  Smilde was onze laatste stop, de route ging verder richting Bovensmilde, Veenhuizen, Een West, Zevenhuizen, om Boerakker naar Grijpskerk en naar Visvliet. Uiteraard werden alle straten in Visvliet even aangedaan om vervolgens te eindigen bij Auke thuis. Hier Stond Hillebrand klaar met het nodige vocht en uiteraard de vlees voor de barbecue. De meeste motoren worden eerst thuis gebracht waar na er naar harte lust even na gepraat kan worden wel of niet met een (alcoholisch) drankje. Ook Wim was hier gelukkig aanwezig. Had een nieuwe accu gehaald en de motor was weer functioneel. Ach het kan ons allemaal overkomen. Op naar volgend jaar. We gaan er van uit dat Wim ook dan weer van de partij is. Toch kunnen we weer terug zien op een geslaagde dag zonder verdere problemen en super mooi weer.
Naar de foto’s 

Geef een reactie

Please follow and like us: