Visvliet krijgt een nieuw gas-verdeelstation.

Even voorbij de Groningerbrug staat een huisje, het staat er al jaren, verscholen tussen de bomen en struiken. Vroeger een gas-verdeelstation en een verdeelstation voor de elektriciteit. De elektriciteit is al vele jaren verdwenen uit deze kast. Nu was het alleen nog een verdeelstation voor gas. Was is niet helemaal juist omschreven. Het is nog steeds een verdeel station voor gas.
De nieuwe installatie met kast is ondertussen ook al geplaatst. Moet nog worden aangesloten. Eind deze week hoopt de firma Baas de klus geklaard te hebben.  Binnenkort zal een ieder die via dit station gas krijgt een briefje krijgen met de melding dat de leidingen worden omgezet. Dan zal de hoofdleiding buiten de bebossing worden doorgezaagd en worden aangesloten op de nieuwe installatie. Er zal nog een aantal dagen nodig zijn om de voorbereidingen te treffen. De nieuwe hoofdleiding zal om de bosschage heen lopen en hiervoor zal er ook een stuk geboord worden, dit om boomwortels zo min mogelijk te beschadigen.
Zodra het oud station is afgekoppeld en de nieuwe is aangesloten zal het oud huisje verdwijnen, Visvliet zal voor wat betreft gas er weer een tijdje mee kunnen.
Nu vraag je je misschien wel af hoe ze het verdelen, nou echt verdelen is het niet het is eerder een verzwak station. De gasdruk in de hoofdleiding is 3 bar, in het verdeelstation wordt het terug gebracht naar 100 millibar.
Hoe er rekening mee eind deze week of begin volgende week zal er worden omgeschakeld. U krijgt daarvan nog per huishouden bericht.

Geef een reactie

Please follow and like us: