Hilmahuistermolen 150 jaar

Een verjaardag is altijd bijzonder maar als je 150 jaar word dan is dat wel een dingetje!

Onze Hilmahuister molen is 150 jaar geworden en dat was wel een feestje waard. Zo werd door de molenaar(ster) Marian Meijer en haar echtgenoot Engelbert een aanvraag gedaan bij de molenstichtring om een feest in elkaar te knutselen. na een volmondig akkoord kon er worden begonnen. ze wilden meer dan alleen de molen, zo werd ook een oldtimerclub opgetrommeld om hun oldtimers (vaak trekkers) daar te tonen. Ook de band de Stroatklinkers werd gecontracteerd.
Ook wilden ze het dorp er graag bij betrekken, zo werd er een beroep gedaan op het Plaatselijk belang om het samen met het dorp en haar verenigingen te organiseren.
Samen met het plaatselijk belang zijn er meerder verengingen gevraagd om hun medewerking te verlenen. De Oranjevereniging voor de catering en alles wat daarbij hoort, de Kinder vakantiespelen voor activiteiten met de kinderen.
Uiteraard is ook het dorp ingeschakeld, zo zijn er nog al wat oldtimers in het dorp het leek het Plaatselijk belang en uiteraard ook de organisatie een leuk idee om die ook bij de molen op te stellen Zo werden de eigenaars benaderd om hun voertuig daar op zondagmorgen te plaatsen. Rond halftien begon het veld al aardig vol te stromen met oldtimers. zo wel van de oldtimer vereniging als wel van dorpsgenoten. De Oranjevereniging had de koffie ruim op tijd klaar en zo konden de genodigden zich van een heerlijk koffie voorzien.

De opening was zo als gepland om half elf, Toen nam dhr. Jan Oomkes (voorzitter van de groningermolenstichtring) het woord om de toegestroomde menigte toe te spreken. Hij benadrukte de inzet van molenaar Marian, hoe geweldig zij en ook haar man zich inzetten voor de molen. Ook werd er een oproep gedaan om molenaar te worden. want het aantal dreigt terug te lopen. Daarna was het woord aan Halbe Kuipers die een dank woord sprak namens ons dorp en de verenigingen. Halbe heeft zich in 1976 inzet om de molen gerestaureerd te krijgen en met succes. Ook door Halbe werd het echtpaar maar zeker de molenaars Marian en haar broer Roel Heidema (die ook meerdere jaren molenaar is geweest op deze molen).

Als laatste werd er door Halbe een grote lege fotolijst gegeven, deze zal na deze dag gevuld worden met een gedeelte van de gemaakte foto’s van deze dag. Na de plechtigheid was er nog gelegenheid voor een kop koffie en uiteraard andere versnaperingen.

Voor de kinderen was ook hier een luchtkussen en speel blokken. Ook had de molenstichtring kleurplaten en andere knutsel spullen geregeld en de kindervakantiespelweek voor de begeleiding, de stiften lijm en scharen… Voor de kinderen genoeg vertier.

Ook over bezoekers was geen klagen. het liep de hele dag door met mensen die toch even een glip wilden opvangen van het geheel.  De stroatklinkers hebben de gasten deze dag van een mooi stukje muzikaal vermaak voorzien. De Oranjevereniging zorgde verder voor de inwendige mens.  En ook het weer was ons gewillig.
Een geweldige dag.

Naar meer foto’s

Geef een reactie

Please follow and like us: