Nanne Bartelds, een reporter waar we jaloers op kunnen zijn.

Nanne Bartelds uit Visvliet zat voor het jeugdjournaal, toch wel een van zijn favoriete programma’s. Jaarlijks vragen ze de kijkers of ze zelf een reportage willen maken, voor de winnaar wat leuks in petto. Nu was het jeugdjournaal op zoek naar een razende reporter, voor de winnaar een dag mee met verslaggever van het jeugdjournaal. Nu had Nanne de reclame al een aantal keren gezien, maar echt interesse was er niet, of zoals hij het zelf zegt “boeie!”. Totdat de sluitingsdatum dichterbij komt, komt bij Nanne toch meer interesse. Nu maakt Nanne wel vaker filmpjes en zet deze op zijn eigen youtubekanaal Nanne gaming. Dus moest er gezocht worden naar een onderwerp. Na even speuren was het onderwerp snel gevonden. Die dag was er net een ongeval geweest met een vader en een zoon in een mestkelder in Oldehove. Zijn vriend Matthijs de Boer is ook van boeren komaf. Zo werd er al snel een afspraak gemaakt op een reportage op de boerderij te maken, met nadruk op de gevaren van een mestkelder. De reportage mocht maar een minuut duren. De spullen bij elkaar gepakt en op naar de fam. de Boer om daar Matthijs en zijn vader Jelmer te interviewen.
De reportage nog even snel samen met vader Vladimir in elkaar gezet en weggestuurd.
(Klik hier voor de hele reportage)
Bijna tweehonderd kinderen hadden een filmpje in gestuurd, Nanne is één van de tien finalisten.  En de enige uit Noord Nederland.
Ja en dan begint het pas, dagblad van het noorden wilde een interview, TV noord belde om te vragen of hij ook een reportage voor hen wilde maken. Zo sta je dan ineens volop in de schijnwerpers. Zondag mag Nanne samen met Mama en zus Luna Mar (Vader zit dan nog voor zijn werk in het buitenland) afreizen naar Hilversum waar de tien finalisten samen komen. Wat er verder gaat gebeuren weten ze niet. Ze moeten Nanne daar afleveren en mogen er verder niet bij zijn. Voor Zus Luna Mar en Hester zit er niets anders op dan te wachten, dan kan je beter het onaangename maar met het aangename  verenigen en dus gaan ze er een gezellige dag in Hilversum van maken.

Wij wachten af, maar gaan er toch van uit dat Nanne als een van de beste uit de bus komt. Helaas weten we het nog niet. We houden het Jeugdjournaal in de gaten!

Geef een reactie

Please follow and like us: