Even voorstellen Stichting Visvliet Vitaal

Het dorp Visvliet staat bekend als actief en levendig dorp. Net als andere dorpen lopen ook hier de voorzieningen terug. De trein stop er niet meer en ook de belbus is er niet, meer evenals de bibliotheek. De winkel en de school zijn de laatste voorzieningen die zijn verdwenen. Deze laatste 2 waren plekken waar je andere dorpsgenoten trof om nieuwtjes uit te wisselen. Vroeger liep de groene kustroute door het dorp.

Veel creatieve acties zorgen ervoor dat het dorp op de kaart staat. Hierin is het dorp regelmatig een voorloper. De overheid wil graag dat dorpen zelf meer regelen ook dat mensen langer thuis blijven wonen ook als dat soms eigenlijk niet meer kan.

Het is niet helemaal uniek maar een aantal mensen willen van de winkel aan de Heirweg weer een ontmoetingsplek maken. Je kunt er koffie of thee kopen, er komen streekproducten te liggen en artikelen voor de eerste levensbehoefte en er is altijd ruimte voor een praatje. Het moet een pleisterplaats worden dorpelingen en voorbijgangers. Eigenlijk is de Heirweg een weg waar veel mensen langs komen. (Heir = menigte, leger) De naam Heirhuys is dan ook toepasselijk.

Om een en ander mogelijk te maken is er een stichting opgericht, de stichting Visvliet Vitaal.
Doel van de stichting is om het dorp leefbaar te houden. Samenwerking hebben we als Visvliet Vitaal hoog in het vaandel staan. Met deze stichting lopen we als dorp voorop.

De stichting is opgericht in 2018. de eerste bestuurders zijn:
Jan Hut : Voorzitter
Jaap Dijkstra : Secrertaris
Albert Jan Bosboom : Penningmeester
Mail adres: heirhuys@gmail.com

Geef een reactie

Please follow and like us: