Rondje deur Mien Westerkwartier’ start in Visvliet.

Op zondagmiddag 27 mei komen 3 vertellers en muzikanten om 15:00 naar ‘het witte kerkje’ van Visvliet om verhalen uit de serie ‘Rondje deur Mien Westerkwartier ‘ te vertellen uit de dorpen uit de regio. Het is het eerste optreden uit een serie van 9, die onder meer ook in molen de Kievit van Grijpskerk en de kerk van Niehove komt.
In Visvliet komen de drie schrijvers/vertellers aan het woord, die de meeste verhalen zelf hebben geschreven. Henk Wierenga uit Kornhorn vertelde vorig jaar ook op de Nacht van de Nacht en neemt deze keer ook de bekende Visvlieter ‘Lutje Hendrik’ mee.
Piet de Vries is geboren in Niezijl en verteld mooie fantasieverhalen, zoals de Duvelskolk en het ontstaan van de naam ‘Hoerediep’.
Geert Zijlstra uit Pieterzijl kent de omgeving van Visvliet goed en vertelt onder andere over Eise Eisenga en het station Visvliet.
Het duo Piet Buist & Geert Zijlstra vullen de ruimte tussen de verhalen en zullen liedjes als ‘Leste trein noar Visvliet’ en ‘Die van Hiernoast’ laten horen.
Kom genieten van een middagje ien t Westerketier en van de schitterende kerk van Visvliet.
Overige organisatie in handen van de Eise Eisinga Droomtocht.
Geef een reactie

Please follow and like us: