Toneelver. speelt Bella’s schoonheidssalon.

Zaterdagavond is door de toneelvereniging de klucht “Bella’s Schoonheidssalon” gespeeld. Deze avond is deze keer volledig door de toneelvereniging zelf georganiseerd.

Zoals je eerder al had kunnen lezen heeft Bella een schoonheidssalon in Visvliet. Helaas heeft Bella het aardse verlaten. Zoals zo vaak kwamen de erfgenamen vrij snel af op deze erfenis. De eeneiige tweeling Beerend en Albert Duursma (Jacob Heeres en Albert Jan Bosboom) hadden de begrafenis geregeld en kwamen hun erfenis maar even bekijken. Het was een tikkeltje gedateerd, dus wilden de heren het opknappen en zo voor een goede prijs te verkopen. Om toch al wat extra in het laadje te krijgen werd besloten om de salon door te laten draaien. Maar helaas hadden de heren geen ervaring. Wel in het klussen en schilderen maar niet in het runnen van een schoonheidssalon.
Toch kwamen de eerst dorpsgenoten al snel een kijkje nemen. Een ieder wilde een behandeling, maar de heren wisten van geen toeten of blazen. Zo kwam de eerste klant de oudere mevr. Neeltje Bakker (Yvonne Hiemstra) voor een zonnebank behandeling. De zonnebank aandoen was nog geen probleem. Eén klant was ook nog goed te doen. Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek, voor Bella’s overlijden had ze nog een stage loper van een plaatsje voorzien. Stagiaire Suzan Beenstra (Welmoed Sikkema) melde zich. Voor de heren een lot uit de loterij. Ze moest nog een boel leren, daarvoor was ze ook stagiaire. Helaas kwamen er snel meer klanten, Mevr. Van Dreuten, een verwaand type wilde er weer mooi uitzien voor haar man, die zijn beurt ook vond dat zijn vrouw er weer gelikt uit moest zien. Ze wilde een hot-stone massage. Ja hoe ga je dat regelen. De stenen werden uit de tuin gehaald, de brander uit de auto, zo heb je de ingrediënten voor een hot-stone massage. Albert liet zijn fantasie de vrije loop, zeker bij de behandelingen. Zo doet hij vermoeden dat hij de hele wereld is overgevlogen en zo overal wat ideeën heeft opgedaan, van indianen tot Eskimo’s. In werkelijkheid was hij zelfs in Nederland nog niet op vakantie geweest. Dan komt er nog een gast, nichtje Wiepie Dijkstra ( Hennie van ‘t Ende) die is overgekomen van Canada, die even tante Bella een bezoek wilde brengen. Niet wetend dat ze is overleden. De gebroeders zagen hun erfenis aan hun neus voorbij gaan, dus hier moest worden ingegrepen. Zo werd Albert omgetoverd tot tante Bella, met alle hilariteit er omheen. Helaas bleek dit niet vol te houden, Helaas voor de broers kwamen er meer gasten, een jonge meid uit het dorp Greet Ruiters (anita Wiersema) wilde ook een behandeling, zonnebank, Oeps, daar lag nog een onder, mevr. Neeltje Bakker, rood verbrand uiteraard. Die kan je zo het dorp niet insturen. Een modderbad leek de oplossing. Zo gezegd zo gaan, modder uit de tuin en in het bad. Neeltje er tot over haar oren in. Greet wilde ook  een pedicure behandeling. Uiteraard had Albert de ervaring, of wel iemand van de wereld bevolking die hem er informatie over heeft gegeven. Alleen gaf hij er een beetje een andere naam aan, poten bekappen. Zo ging het ook, met haakse slijper en al werden de nagels  in model gemaakt. Ondertussen was er ook al kennis gemaakt met de belasting inspecteur, dit bleek later notaris Bastiaan Nikkelvest (Edwin Turksma) te zijn, die op zoek was naar de erfgenamen van Bella, de gebroeders Duursma en Wiepie Dijkstra. Om eerst maar van deze man af te zijn kreeg hij een gratis behandeling aangeboden. Waren alle gasten tevreden over de barbaarse behandelingen, deze man kreeg een neus-wax behandeling, je begrijpt, dat kan niet prettig zijn. De laatste gast was Dora Veendijk (Dorothé Boog), uiteraard ook een typetje, op zoek naar? Erotiek? In elk geval zag ze broer  Beerend wel zitten. Of die haar bikinilijn wilde waxen. Dora was tijdens de behandeling helemaal in haar nopjes, Beerend daarin tegen was nog niet gecharmeerd van het idee om haar te behandelen. Maar ja het kon niet ergens moest het uitkomen. Het kon niet anders Wiepie kreeg contact met notaris Nikkelvest, de nep Bella door de mand vallen, zo kon de Notaris eindelijk het testament bekend maken. Zo erft Beerend een oude fiets, Albert Bella’s servies en Wiepie de schoonheidssalon. Geen van allen waren tevreden, Wiepie woonde in Canada, wat moest die nu met een schoonheidssalon in Nederland, nee Wiepie wilde graag het servies. Dus werd er geruild. Albert de schoonheidssalon en Wiepie het servies. Beerend, die had alleen de fiets. Ja hoe nu verder. Albert was helemaal in zijn nopjes met de salon, wilde hier mee doorgaan, zeker met de geweldige stagiaire Suzan aan zijn zij. Wiepie in haar nopjes met haar servies en Beerend, ja, ach die had in elk geval nog Dora, die hem helemaal het einde vond.  Een geweldig stuk in drie bedrijven. Het publiek heeft genoten van de voorstelling. Na de voorstelling was er nog de verloting. Met als geweldige hoofdprijs een overnachting op Schier. De loten werden door notaris Nikkelvest getrokken. Daarna kon en nog gezellig worden nagepraat in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje.
Souffleuse: Aly Frik, Regisseuse: Willeke Kersten.
Naar de foto’s

De toneelvereniging heeft het geheel onder eigen organisatie gedaan, uiteraard was die niet mogelijk zonder de sponsoren. Sport je Fit Grijpskerk, Melkveehouderij R&M Bakker Visvliet, Veehandel W. Sikkema Visvliet, Pedicure Antje Stienstra Grootegast, Skin Care Aurora Oldekerk, Zwama Grijpskerk, Oudebosch Kommerzijl, Nagelstudio Edileuze Drogeham, De Houttwist Kollum, Autosport Verboom Visvliet, De Wit IJzerwerken Visvliet, Buitengewoon mooi Kollum, Karins schoonheidssalon Kollum, Brilmode Zuidhorn, Martin Oostra Timmer- en onderhoudsbedrijf Visvliet, Terra Werk Visvliet, Dream Paradise Visvliet, Bloemenhuis Drint Grijpskerk, Vakantiehuis “Pelikaan” op Schiermonnikoog Visvliet, Dorpshuis Het Bartolesûs.

Geef een reactie

Please follow and like us: