De Blide Sjongers in Visvliet.

De Blide Sjongers hebben hun stemmen laten afgelopen zondag laten horen in de gereformeerde kerk in Visvliet, Nu zult u wel denken alweer de Blide Sjongers, deze keer niet het kinderkoor uit Dokkum, maar het koor van verstandelijk en lichamelijke gehandicapten uit Kollum.
Kwart over negen vertrokken zeven auto’s naar Kollum om het koor te halen. Ook waren er nog een aantal die gebracht werden met speciaal vervoer. Bij aankomst werd de groep voorin de kerk geïnstalleerd. Een koor van een kleine veertigtal mensen. Nadat er was ingezongen en muziekinstallatie perfect was afgesteld. Kon een ieder aan de koffie, natuurlijk ook de kerkgangers zelf konden voor de dienst nog even genieten van een kopje koffie met een stukje worteltjestaart.  Om elf uur was het Auke die de afkondigingen deed en begon met een felicitatie. Auke was goed geïnformeerd want afgelopen week waren er ook twee koorleden van de Blide Sjongers jarig, ook die werden gefeliciteerd. Dominee J.P. Strietman uit Kollumerzwaag ging de dienst voor. Hij installeerde zich zelf voor het koor, zodat hij ook zicht had op het koor. De kerk zat vol, het is een tijd geleden dat er zoveel kerkgangers in de kerk zaten. Zelfs de kraak werd weer open gesteld, zodat ook mensen boven konden zitten. De Blide Sjongers gaven viertal optredens. Waarbij ook de dirigent werd gewisseld met de koorleden.
Zelfs een heuse stemmingsmaker met vlag, stond voor het koor, het publiek op te zwepen. Ook werd er een aantal keren een solo gezongen, dit ook door meerdere koorleden. Geweldig om te zien dat deze mensen hun hobby met zoveel passie doen. De sfeer zat er goed in. Het koor had het goed naar de zin.
Ook het publiek heeft hiervan genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Na de dienst werden de leden van het koor weer thuisgebracht door de visvlieter chauffeurs. Denk dat een ieder, maar zeker de organisatie, terug kan zien op een geslaagde dienst.

Geef een reactie

Please follow and like us: