Cook en connect in Visvliet.

Zoals het al op de wagen stond, zo was het “Cook en Connect”. Het idee ontstond bij Ursula en Jan, nadat de huiskamer even uit het zicht was verdwenen omdat, zo als het leek het pand van de Wind was verkocht, bleven de plannen van het huiskamer idee toch doorborrelen aan de Eise Eisinga straat. Zonder verder actie waren er een aantal mensen die samen met Ursula en Jan de schouders er onder willen zetten om het huiskameridee meer inhoud te geven. Zo werd ook al snel het idee van de foodtruck geboren. De stichting Grijpskerk Gezellig bleek een soortgelijke aanhanger te hebben. Deze was dan ook snel geregeld. Na een actie op facebook en deze website stroomden de aanmeldingen voor het eten al snel binnen, een veertigtal mensen hadden zich opgegeven om te komen eten, maar zo ook de mensen die wel wilden koken. Naast Ursula waren er een drietal dames die zich aanmelden om gezamenlijk voor het dorp te koken. Nicole van der Bijl, zorgde voor de Chinese tomatensoep en de Nasi, Fenna van den Donker voor een jachtschotel, let wel twee stuks, ook eentje vegetarisch, Sieta de Wit had nam Chilli Con carne voor haar rekening,
Ursula Appolt had de groentesoep gemaakt en zorgde samen met Sieta voor de toetjes, Ursula de tiramisu en Sieta het oorlogsgebak. Voor diegene die niet weten wat oorlogsgebak is Beschuit gedrenkt in wijn of ranja, daar overheen custardpudding, dan bedekt met meelkoekjes en een topping van jam. Vrijdagavond was het zover, Jaap Dijkstra ook in de organisatie had de foodwagen opgehaald. Nadat deze was geplaatst en de dames zich gevestigd hadden in de wagen, stroomde van alle hoeken van het dorp de mensen binnen. Een gemêleerd gezelschap, zelf van buiten het dorp waren er mensen die meeaten. De streekkrant was aanwezig. Verder mensen uit Grootgast en zelfs uit Duitsland. De tafels stonden klaar, na dat ieder een drankje had genuttigd (dit voor eigen rekening) kon er aan tafel worden gegaan.
Jan Hut mocht het openingswoord doen. Hierin bleek dat de plannen voor een huiskamer nog vol in beweging zijn. Lijkt het zelfs dichterbij dan verwacht. Wie weet kunnen wij binnenkort dit nieuws met jullie delen. Voorlopig zijn het nog ideeën, maar achter de schermen wordt hard gewerkt. Na het openingswoord kon men genieten van de soep, daarna het hoofd gerecht en uiteraard als afsluiting het toetje. Geweldig om te zien dat jong en oud genoot van de maaltijd die kosteloos werd voor geschoteld. Mocht men er van hebben genoten dan kon men een bijdrage doen in de pot. Na de maaltijd werd er opgeruimd en kon er nog even worden na gebabbeld. Zeker een geslaagd etentje. Voor herhaling vatbaar.

Naar de foto’s.

Geef een reactie

Please follow and like us: