Concert Leonard Berstein.

Zoals er al eerder is geschreven Leonard Bernstein was een dirigent en componist.

Leonard Bernstein is geboren op 25 augustus 1918 in Lawrence, Massachusetts, Verenigde Staten zou dit jaar 100 jaar zijn geworden. De Culturele raad wou dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.  Zo hadden we in ons dorp op zondag 11 maart een concert in de ned. Hervormde kerk.

.

Leonard Berstein is o.a. bekend van de muziek uit de west-side story.
De kerk was over drieën redelijk gevuld een kleine veertig mensen hadden de kou getrotseerd om hier een kijkje te nemen, zeker een luisterend oor. Tijdens dit concert werd zijn muziek gespeeld op het kerkorgel door Jelle Geert Postma uit Pieterzijl, een geweldige muzikant, die het werk van Berstein vol passie uit het orgel liet komen. Bij het horen van dit soort orgelspel, zou je toch echt willen dat er meer van dit soort concerten worden gegeven. Bij het sluiten van de ogen ga je helemaal op in de muziek. Ook werden er liederen gezongen door Bariton Douwe Kaminga. Hij werd begeleid door Peter kramer op piano. Bij dit soort gezang kan je echt merken dat een goede akoestiek meer waarde geeft. Ook een samengesteld saxafoonkwartet Kunst bedrijven westerkwartier lied de muziek van Berstein door de kerk galmen. Dit kwartet bestond uit Corien Gosker, sopraan, Willy de Haan, tenor, Anja ten Have en Anna Hummel op altsaxofoon. Stond onder leiding van Mathilde Leemhuis.

Agda van der Vlis Vertelde over Leonard Berstein, die ook jood was, dit koppelde ze heel mooi terug naar het Jodendom in het Westerkwartier en de struikelstenen die gelegd zijn bij de oudheidkamer.

Roelf Postma docent en coördinator van de muziekschool  kunstbedrijven Westerkwartier en lid van de Culturele Raad, gaf de muzikale uitleg.


Leonard Berstein is overleden op 14 oktober 1990 op 72 jarige leeftijd in New York.
Bronnen: wikipedia en de Visvlieter koerier. 

Geef een reactie

Please follow and like us: