Carbidschieten!

Carbidschieten een eeuwen lange traditie met oud en nieuw, een traditie die net als gewoon vuurwerk onder vuur ligt.

Tuurlijk is het goed om bij verschillende aspecten rondom vuurwerk en carbidschieten stil te staan. Het moet veilig gebeuren en een ander moet er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden.

Daarom is het goed om er met zijn allen over te praten en dingen zo goed mogelijk te organiseren.

Dat er bepaalde mensen en dieren hinder van ondervinden is natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten maar we kunnen wel proberen om ons gezonde verstand te gebruiken en rekening met elkaar te houden.

Dat geld voor alle partijen het carbidschieten gebeurd op 1 dag in het jaar en is een algemeen bekend iets. Mocht je zelf of je dieren er veel last van ondervinden dan kun je zelf ook bepaalde maatregelen nemen om het voor hun aangenamer te maken.

Carbidschieten op oudejaarsdag is naast traditie een leuk en gezellig feest waar bijna het hele dorp wel even een kijkje komt nemen een borrel komt drinken en van een gezellige afsluiting van het jaar geniet.

Nu is er bij de gemeente een klacht van een bewoner van de gemeente Zuidhorn binnen gekomen. Maandag tijdens de raadsvergadering word er een ademdement ingediend om de voorwaarden van het carbidschieten te wijzigen, een ieder die hinder overlast ervaart voor zijn dieren het carbid schieten te verbieden.
Mocht je voor of tegen dit voorstel zijn kom dan aanstaande maandag naar het gemeente huis en laat je stem horen. Wij zouden het persoonlijk heel jammer vinden dat deze leuke en gezellige traditie zou gaan verdwijnen.

De raadsvergadering is maandag 18 december 19:30 uur in het gemeentehuis te Zuidhorn.

Geef een reactie

Please follow and like us: