Dorpsloket in Grijpskerk.

Op 3 november is het Dorpsloket Voor Elkaar feestelijk geopend.

Het dorpsloket is onderdeel van de pas opgerichte dorpscooperatie“ Grijpskerk Verbonden”.

Met als doelstelling de leefbaarheid van de dorpen Niezijl, Kommerzijl, Lauwerszijl, Visvliet, Pieterzijl en Grijpskerk te willen behouden en te versterken voor alle leeftijdsgroepen.

Het dorpsloket is een belangrijk  middel om deze doelstelling te realiseren.

Het Dorpsloket is een steunpunt waar  iedereen  terecht kan met vragen op het gebied van zorg, welzijn en ondersteuning. In de naam “voor Elkaar” ligt besloten dat het voor onze 6 dorpen  is en dat we het voor elkaar doen. Maar ook dat het ook voor elkaar komt.

We zijn er voor jong en oud, voor alle inwoners van Grijpskerk en omliggende dorpen. Het is de plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar helpen, elkaar ontmoeten en gezamenlijke activiteiten ondernemen.

Iedereen kan wel eens een handje extra gebruiken.

  • Een klusje in huis of tuin, hulp bij computer, sportief bezig zijn met een
  • Of hulp bij vervoer naar de lokale winkel, die dierbare vriendin die je al een tijd niet meer hebt gezien door omstandigheden,
  • of voor een afspraak in het ziekenhuis.

We hebben ruim 40 vrijwilligers in ons bestand die graag iets  voor een ander willen doen. Maar ook voor gezelschap, een kopje koffie drinken , een museummaatje zoeken enz. kunt u bij ons terecht.

We zijn een laagdrempelig punt voor al uw vragen. Ook op het gebied van zorg en welzijn. Zelf verlenen we geen hulp, maar we zijn ervoor om u snel in contact te  brengen met de juiste persoon of professionele organisatie.

  • Ik zou graag huishoudelijke hulp hebben , kom ik daarvoor in aanmerking?
  • Een taxipas, hoe kom ik daaraan?
  • Mijn moeder heeft meer hulp nodig en wil verhuizen. Kan zij in de nieuwe wierde komen wonen?

Wij werken hiervoor o.a samen met de buurtwerker, wijkverpleegkundigen, en de gemeente Zuidhorn.

Een  medewerker van het zorgloket van de gemeente komt geregeld langs en gaat wekelijks zitting nemen in de nieuwe wierde.

Natuurlijk willen we ook een ideeënbus zijn. Een plek waar je nieuwe ideeën, wensen kenbaar kunt  maken.Alle initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van de dorpen zijn welkom.

Dit alles  kan niet zonder onze 12 loketmedewerkers die uit Grijpskerk en omliggende dorpen komen. Zij staan  alle werkdagen van 10-12 uur tot uw beschikking.

Adres: We zitten in de hal van de nieuwe wierde, Burmanniastraat 1, Grijpskerk
Tel               06-16399367
Mail            dorpsloket@grijpskerkverbonden.nl
Website    www.grijpskerkverbonden.nl

Op het gebied van leefbaarheid gebeurt gelukkig veel in Grijpskerk en omliggende dorpen. Al deze mensen, organisaties willen we zeker niet voor de voeten lopen, maar kijken of we kunnen samenwerken, elkaar kunnen versterken of doorverwijzen naar elkaar. Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde doelstelling: onze dorpen leefbaar houden , nu en in de toekomst.

Geef een reactie

Please follow and like us: