Sinterklaas in de etalage.

Mijn Sinterklaasverzameling

 

Zo’n tien jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van dingen van Sinterklaas. Dit is gekomen door mijn oma die op dat moment al jaren Sinterklaas papiertjes spaarde. Hier ben ik toen ook mee begonnen. Inmiddels heb ik al drie plakboeken vol met Sinterklaas papiertjes en spaar ik rustig verder. Een map ligt in de etalage. Als het papier heel erg gekreukeld is dan strijk ik het eerst. Hierna knip ik er een mooi stukje uit en plak dit op. Af en toe doe ik er ook naamstickers of kleine versiersels bij die bij het pakje zaten.

Ook ben ik begonnen met het verzamelen van andere dingen van en over Sinterklaas. Zo heb ik een hele stapel lp’s die meestal een prachtige voorkant hebben. Verder heb ik een mal om een speculaaspop in te bakken, een mal voor een chocoladeletter en oude stempels die ze vroeger op school gebruikten. Daarnaast bezit ik een stapel boeken en allemaal andere leuke dingen. Vooral de ‘oude’ dingen van Sinterklaas vind ik heel erg leuk! Zo heb ik ook een aantal Sinterklaas advertenties die vroeger in de kranten stonden.

Ik vond het erg leuk toen ik gevraagd werd om de etalage in te richten met mijn Sinterklaas spullen. Het bijzondere hieraan is dat oma ook altijd spullen in de etalage zette en dat ik hiermee de ‘traditie’ voortzet. Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn spullen aan anderen te laten zien. Thuis zet ik ook altijd Sinterklaas spullen neer maar ik kan nooit alles neerzetten. Ik hoop dat jullie de etalage mooi vinden!

Margrietha Veenstra

Geef een reactie

Please follow and like us: