Sinterklaas intocht 2017

Ook bij ons is Sinterklaas weer gearriveerd, afgelopen zaterdag kwam Sint met zijn gevolg aan in Visvliet. Voor Visvliet had Sint gekozen om alleen maar “zwarte” Pieten mee te nemen. Hij zou aan komen bij de Friesebrug. Rond twee uur was de brug gevuld met ouders en vee,l wat zenuwachtige kinderen. Ondanks dat er best wel slecht weer was voorspeld viel het bij ons toch nog redelijk mee.

Turend over het water om te kijken van welke kant Sint en zijn Pieten kwamen. Was het ook dit jaar weer anders als verwacht. Deze keer kwam Sint vanuit het dorp aangereden op een echte riska, aangedreven door een zwarte Piet. Aangekomen op de brug werd een ieder door Sint begroet, toch geweldig dat Sint ondanks zijn Leeftijd toch nog alle kinderen kent, we mogen hopen dat we allemaal op deze manier oud worden. Na een begroeting ging de stoet pieten, uiteraard met Sint, kinderen en ouders richting het Bartoleshus. De pieten hadden er weer echt zin het kon niet gek genoeg. De Riska werd deze reis gebruikt om anderen te vervoeren in plaats van Sinterklaas.  Zo had Sint even tijd om tijdens deze wandeling even met dorpsgenoten bij te praten. Wie weet waarschijnlijk om zo informatie te vergaren om een leuk verhaal in de gedichten te krijgen. Als je de Pieten zo tijdens deze wandeling ziet dan kan het niet anders of de pieten doen het hele jaar aan acrobatiek. Aangekomen in het Bartoleshus konden de kinderen en ouders plaatsnemen in de volledig gerenoveerde gemeenschapsruimte die weer prachtig versiert was door de kindervakantie spelweek. Terwijl Sinterklaas zich even terug trok om zich voor te bereiden. De kinderen hadden ook hun schoen in geleverd en die stonden gevuld met een chocolade letter klaar naast het podium.. Uit volle borst werd er dan ook gezongen voor Sint toen deze binnenkwam. Sint nam plaats op het podium waar een grote stoel voor Sint klaar stond.

De kinderen werden in groepjes naar voren gehaald (de kleinsten met de ouders) om door Sint toegesproken te worden over wat ze dit jaar allemaal hadden beleeft . De Pieten deden hun best om de kinderen (en ook de volwassenen) op hun manier te vermaken. Tussen door hebben we natuurlijk gezongen en gedanst voor de sint maar de sint heeft nog een goede conditie want hij deed gezellig mee. Toen sint ongeveer op de helft van zijn boek was hebben we een kleine pauze gehad waar koffie en ranja uitgedeeld werd en de pieten konden toen mooi alle kinderen hun gevulde schoen terug geven. Na dat Sint elk kind had gehad ging Sint er weer vandoor en werden alle kinderen voorzien van een kado, uitgedeeld door de Pieten.

We kunnen dan ook weer terug zien op een leuke middag. Tot volgend jaar.
Klik hier voor meer foto’s.

 

 

Geef een reactie

Please follow and like us: