Noordmannen in Visvliet

De Noordmannen Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge deden zondagochtend 29 oktober Visvliet aan. Een rondtocht door Visvliet, met gidsen uit het dorp. Rond zeven uur kwam de zenderauto ons dorp binnen rijden. Nadat de heren zich hadden geïnstalleerd kon was er eerst tijd voor Koffie en een kennismakingsgesprek. De uitzending was live en vroeg. Het programma begint om 8 tot 10 uur, dan wel in de ochtend. Het eerste uur gingen de heren met Theo Hut en Wim Sikkema door het dorp als rondleiders van de Noordmannen. Beide heren geboren en getogen Visvlieters. Het tweede uur wilden ze Theun de Wit interviewen. Het weer liet te wensen over, maar het was gelukkig droog. Na de kennismaking en de inleiding begon de ronde op de oude dijk waar ze hun eerste bekende tegen Weerman Engelbert Meijer, daarna door de Eise Eisingastraat in. Nadat Wim had verteld dat hij thuis aan het verbouwen was, bleek in de Eise Eisingastraat ook een verbouwing gaande. Jan Hut kwam daar te wonen, een bekende van de heren. Diverse activiteiten in en rond het dorp passeerden de revue. Zo is er gesproken over de nacht van de nacht, de Droomtocht en noem maar ook de discussie over waar Eise Eisinga gewoond zou hebben werd vertolkt. Het vermoeden blijkt ergens tussen Heirweg 47 en de Eise Eingastraat. De heren vervolgden hun weg naar het Archief waar ze werden ontvangen door Agda v/d Vlis. Die hun het een en ander heeft verteld over het archief en uiteraard werden de struikelstenen hier vermeld. We kunnen ook niet anders zeggen, een geweldig initiatief van het Archief. Zo gingen ze door van het Archief naar de Geref kerk waar dit weekend een tentoonstelling is van gebreide dekens, sokken, petten en noem maar op. Meer informatie over deze tentoonstelling, zie tentoonstelling Geref. kerk.
Het eerste uur was snel voorbij, in het tweede uur was een interview met Theun de Wit geplant. Dus werd de route de wandeling voortgezet richt de Oude dijk. Op de route was Harm Veenstra die geweldig kon vertellen over zijn passie, zijn oldtimer trekker een Lanz Alldog

Zo kwamen de Noordmannen en hun begeleider aan op de oude Dijk waar Theun hun ook over zijn passie mocht vertellen. Denk dat de heren alle aspecten van ons dorp hebben belicht, dat er zeker een goed verhaal is neergezet. Een geweldige samenwerking van dorpsgenoten.

Uitzending van De Noordmannen 8 tot 9 uur 29 okt. 2017

Uitzending van De Noordmannen 9 tot 10 uur 29 okt. 2017

Geef een reactie

Please follow and like us: